Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Cannoli na dámsku jazdu

Cannoli na dámsku jazdu

Popis

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • ½ ČL soli
  • 56 g masla
  • 2 vajcia
  • 150 ml vína Marasala alebo portského
  • bielok na potretie
  • 2 l repkového alebo slnečnicového oleja na vyprážanie
  • Jedlé kvety - fialky
Čučoriedková plnka:
  • 750 g ricotty
  • 250 g čučoriedkového pyré
  • 2 citróny
  • 150 g práškového cukru
  • fialkový gin
Citrónová plnka:
  • 750 g ricotty
  • 6 citrónov
  • 500 ml prosecca
  • 150 g práškového cukru

Postup

  1. Cesto - Všetky suroviny zmiešame v miske a hákom na hnetenie spracujeme v robote vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme oddychovať približne 30 min. Potom rozvaľkáme na 2 mm a vykrajujeme tvary, ktoré následne obtočíme okolo trubičiek a konce zlepíme bielkom. Vyprážame v rastlinnom oleji vyhriatom na 180°C do zlatohneda. Ešte teplé dávame dole z trubičiek a necháme vychladiť.
  2. Plnky - Ricottu deň vopred odsrvátkujeme. Na čučoriedkovú plnku mierne zredukujeme čučoriedkové pyré s práškovým cukrom a ginom a necháme vychladiť. Potom zmiešame s ricottou, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou a znova ginom. Na citrónovú plnku zmiešame ricottu s práškovým cukrom, kôrou a šťavou z citrónov a trochou prosecca. Plníme vychladnuté canolli a môžeme ozdobiť jedlými kvetmi, prípadne kaviárom.
Cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • ½ ČL soli
  • 56 g masla
  • 2 vajcia
  • 150 ml vína Marasala alebo portského
  • bielok na potretie
  • 2 l repkového alebo slnečnicového oleja na vyprážanie
  • Jedlé kvety - fialky
Čučoriedková plnka:
  • 750 g ricotty
  • 250 g čučoriedkového pyré
  • 2 citróny
  • 150 g práškového cukru
  • fialkový gin
Citrónová plnka:
  • 750 g ricotty
  • 6 citrónov
  • 500 ml prosecca
  • 150 g práškového cukru
  1. Cesto - Všetky suroviny zmiešame v miske a hákom na hnetenie spracujeme v robote vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme oddychovať približne 30 min. Potom rozvaľkáme na 2 mm a vykrajujeme tvary, ktoré následne obtočíme okolo trubičiek a konce zlepíme bielkom. Vyprážame v rastlinnom oleji vyhriatom na 180°C do zlatohneda. Ešte teplé dávame dole z trubičiek a necháme vychladiť.
  2. Plnky - Ricottu deň vopred odsrvátkujeme. Na čučoriedkovú plnku mierne zredukujeme čučoriedkové pyré s práškovým cukrom a ginom a necháme vychladiť. Potom zmiešame s ricottou, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou a znova ginom. Na citrónovú plnku zmiešame ricottu s práškovým cukrom, kôrou a šťavou z citrónov a trochou prosecca. Plníme vychladnuté canolli a môžeme ozdobiť jedlými kvetmi, prípadne kaviárom.