Cannoli na dámsku jazdu
4 hod.
20 porcií
Popis
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL soli
- 56 g masla
- 2 vajcia
- 150 ml vína Marasala alebo portského
- bielok na potretie
- 2 l repkového alebo slnečnicového oleja na vyprážanie
- Jedlé kvety - fialky
Čučoriedková plnka:
- 750 g ricotty
- 250 g čučoriedkového pyré
- 2 citróny
- 150 g práškového cukru
- fialkový gin
Citrónová plnka:
- 750 g ricotty
- 6 citrónov
- 500 ml prosecca
- 150 g práškového cukru
Postup
- Cesto - Všetky suroviny zmiešame v miske a hákom na hnetenie spracujeme v robote vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme oddychovať približne 30 min. Potom rozvaľkáme na 2 mm a vykrajujeme tvary, ktoré následne obtočíme okolo trubičiek a konce zlepíme bielkom. Vyprážame v rastlinnom oleji vyhriatom na 180°C do zlatohneda. Ešte teplé dávame dole z trubičiek a necháme vychladiť.
- Plnky - Ricottu deň vopred odsrvátkujeme. Na čučoriedkovú plnku mierne zredukujeme čučoriedkové pyré s práškovým cukrom a ginom a necháme vychladiť. Potom zmiešame s ricottou, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou a znova ginom. Na citrónovú plnku zmiešame ricottu s práškovým cukrom, kôrou a šťavou z citrónov a trochou prosecca. Plníme vychladnuté canolli a môžeme ozdobiť jedlými kvetmi, prípadne kaviárom.
Cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL soli
- 56 g masla
- 2 vajcia
- 150 ml vína Marasala alebo portského
- bielok na potretie
- 2 l repkového alebo slnečnicového oleja na vyprážanie
- Jedlé kvety - fialky
Čučoriedková plnka:
- 750 g ricotty
- 250 g čučoriedkového pyré
- 2 citróny
- 150 g práškového cukru
- fialkový gin
Citrónová plnka:
- 750 g ricotty
- 6 citrónov
- 500 ml prosecca
- 150 g práškového cukru
- Cesto - Všetky suroviny zmiešame v miske a hákom na hnetenie spracujeme v robote vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme oddychovať približne 30 min. Potom rozvaľkáme na 2 mm a vykrajujeme tvary, ktoré následne obtočíme okolo trubičiek a konce zlepíme bielkom. Vyprážame v rastlinnom oleji vyhriatom na 180°C do zlatohneda. Ešte teplé dávame dole z trubičiek a necháme vychladiť.
- Plnky - Ricottu deň vopred odsrvátkujeme. Na čučoriedkovú plnku mierne zredukujeme čučoriedkové pyré s práškovým cukrom a ginom a necháme vychladiť. Potom zmiešame s ricottou, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou a znova ginom. Na citrónovú plnku zmiešame ricottu s práškovým cukrom, kôrou a šťavou z citrónov a trochou prosecca. Plníme vychladnuté canolli a môžeme ozdobiť jedlými kvetmi, prípadne kaviárom.