Domáca Pavlovka
2 hod.
10 porcií
Popis
Moja dcérka má rada sladké veci zo snehu, takže s touto roládou ju vždy poteším.
Ingrediencie
Korpus
- 250 g bielkov
- 250 g kryštálového cukru
- 1 PL octu
- 1 PL škrobu
- 1 balík mandľových lupienkov
Plnka
- 400 ml šľahačky 33 %
- 1 pudingový prášok
- 80 g kryštálového cukru
- 1 PL vanilkovej pasty
- 250 g masla
- 60 g práškového cukru
Kivový insert
- 220 g kivového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 6 g pektínu
- 1 g kyseliny citrónovej
Koral
- 65 g oleja
- 55 g vody
- 10 g hladkej múky
- štipka soli
- gélová farba zelená a žltá
Ozdoba
- 2 kivi
- 2 kivi gold
Postup
-
Korpus
Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme ich na tuhý sneh a nakoniec pridáme ocot a škrob. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý nanesieme vyšľahané bielky a posypeme ich mandľovými lupienkami. Takto snehový plát pečieme na 150 °C 30 minút. Upečený plát položíme dolu hlavou na druhý papier na pečenie, ktorý sme predtým pocukrovali práškovým cukrom a stiahneme z neho papier, na ktorom sa plát piekol. Necháme ho poriadne vychladnúť.
-
Vanilková plnka
300 ml šľahačky dáme variť. Vo zvyšnej šľahačke rozmiešame pudingový prášok, kryštálový cukor a vanilkovú pastu. Prilejeme ku šľahačke, ktorá sa varí a uvaríme hustý puding. Na uvarený puding položíme fóliu a necháme ho poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutý puding.
-
Kivový insert
Pyré zohrejeme na 40 °C. Kryštálový cukor zmiešame s pektínom. Pridáme k pyré a trochu povaríme. Primiešame kyselinu citrónovú a ešte trošku povaríme. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme.
-
Koral
Olej, vodu, múku, štipku soli zmixujeme ponorným mixérom, rozdelíme na dve polovice a obidve zafarbíme gélovými farbami. Teflónovú panvicu rozohrejeme a polievkovou lyžicou vylejeme cesto, ktoré chvíľku opražíme a opatrne zoberieme a položíme usušiť na papierovú servítku.
-
Na záver
Vychladnutý korpus natrieme plnkou, na plnku natrieme kivový vklad, poukladáme na kocky nakrájaným kivi a zrolujeme. Vrch dozdobíme zvyšnou plnkou, nakrájanými kivi a jedlým koralom.
Korpus
- 250 g bielkov
- 250 g kryštálového cukru
- 1 PL octu
- 1 PL škrobu
- 1 balík mandľových lupienkov
Plnka
- 400 ml šľahačky 33 %
- 1 pudingový prášok
- 80 g kryštálového cukru
- 1 PL vanilkovej pasty
- 250 g masla
- 60 g práškového cukru
Kivový insert
- 220 g kivového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 6 g pektínu
- 1 g kyseliny citrónovej
Koral
- 65 g oleja
- 55 g vody
- 10 g hladkej múky
- štipka soli
- gélová farba zelená a žltá
Ozdoba
- 2 kivi
- 2 kivi gold
-
Korpus
Bielky mierne vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme ich na tuhý sneh a nakoniec pridáme ocot a škrob. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý nanesieme vyšľahané bielky a posypeme ich mandľovými lupienkami. Takto snehový plát pečieme na 150 °C 30 minút. Upečený plát položíme dolu hlavou na druhý papier na pečenie, ktorý sme predtým pocukrovali práškovým cukrom a stiahneme z neho papier, na ktorom sa plát piekol. Necháme ho poriadne vychladnúť.
-
Vanilková plnka
300 ml šľahačky dáme variť. Vo zvyšnej šľahačke rozmiešame pudingový prášok, kryštálový cukor a vanilkovú pastu. Prilejeme ku šľahačke, ktorá sa varí a uvaríme hustý puding. Na uvarený puding položíme fóliu a necháme ho poriadne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutý puding.
-
Kivový insert
Pyré zohrejeme na 40 °C. Kryštálový cukor zmiešame s pektínom. Pridáme k pyré a trochu povaríme. Primiešame kyselinu citrónovú a ešte trošku povaríme. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme.
-
Koral
Olej, vodu, múku, štipku soli zmixujeme ponorným mixérom, rozdelíme na dve polovice a obidve zafarbíme gélovými farbami. Teflónovú panvicu rozohrejeme a polievkovou lyžicou vylejeme cesto, ktoré chvíľku opražíme a opatrne zoberieme a položíme usušiť na papierovú servítku.
-
Na záver
Vychladnutý korpus natrieme plnkou, na plnku natrieme kivový vklad, poukladáme na kocky nakrájaným kivi a zrolujeme. Vrch dozdobíme zvyšnou plnkou, nakrájanými kivi a jedlým koralom.