Exotická bublanina
1,5 hod.
20 porcií
Popis
Naša rodinná známa pracuje vo veľkosklade ovocia a zeleniny, preto moje kroky za výberom ovocia smerovali na ich internetovú stránku. Doteraz som netušil, že niečo ako karambola existuje, no hneď sa mi zapáčila. Aj preto, že v kuchyni veľmi rád experimentujem. Rozhodol som sa teda premeniť klasickú nedeľnú bublaninu na exotickú pochúťku. Okrem toho, že je karambola netradičné ovocie, má zároveň aj veľmi estetický tvar hviezdy.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g polohrubej múky
- 250 g kryštáloveho cukru
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 5 g kardamómu
- štipka soli
- 5 ks zrelých karambol
- mix exotického ovocia
- práškový cukor na obaľovanie
Posýpka
- 50 g hladkej múky
- 50 g trstinového cukru
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g masla
Zdobenie
- čipsy z karamboly
Postup
-
Cesto
Všetky suroviny vymiešame na cesto a vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč. Nakrájame exotické ovocie, ktoré obalíme v práškovom cukre, aby nekleslo do cesta. Posypeme ním bublaninu. V cukre obalíme aj nakrájanú karambolu. Tú ukladáme geometricky do cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.
-
Posýpka
Na posýpku zmiešame všetky suroviny. Nasypeme ju na cesto tak, aby nám spolu s karambolou vytvárala geometrickú mriežku.
-
Na záver
Po upečení bublaninu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme karambolovými čipsami.
Cesto
- 500 g polohrubej múky
- 250 g kryštáloveho cukru
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 5 g kardamómu
- štipka soli
- 5 ks zrelých karambol
- mix exotického ovocia
- práškový cukor na obaľovanie
Posýpka
- 50 g hladkej múky
- 50 g trstinového cukru
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g masla
Zdobenie
- čipsy z karamboly
-
Cesto
Všetky suroviny vymiešame na cesto a vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč. Nakrájame exotické ovocie, ktoré obalíme v práškovom cukre, aby nekleslo do cesta. Posypeme ním bublaninu. V cukre obalíme aj nakrájanú karambolu. Tú ukladáme geometricky do cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.
-
Posýpka
Na posýpku zmiešame všetky suroviny. Nasypeme ju na cesto tak, aby nám spolu s karambolou vytvárala geometrickú mriežku.
-
Na záver
Po upečení bublaninu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme karambolovými čipsami.