Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Prvé čokoládové crinkles sa objavili na začiatku 20. storočia v Amerike. Podobné sú známe z Filipín, kde sa používa fialový zemiak Ube. Tieto koláčiky sú špecifické popukaním a jemným stredom. Aby bol efekt popukania ešte väčší, cesto sa prifarbuje a dochucuje, aby nejedli len oči.

Ingrediencie

Korpus
    • 125 g mäkkého masla
    • 200 g cukru krupica
    • 10 g vanilkovej pasty
    • 130 g vajec
    • 240 g hladkej múky
    • 1,5 ČL prášku do pečiva
    • 1 ČL soľ
      Dochutenie
        • 1 PL citrónovej šťavy
        • 1 ČL citrónovej bio kôry
        • gelovka žltá
        • 1 PL limetkovej šťavy
        • 1 ČL gelovka zelená
        • 5 g mletých lyofilizovných malín
        • gelovka ružová
        • 1 PL pomarančovej šťavy
        • 1 ČL pomarančovej bio kôry
        • gelovka oranžová
          Dokončenie
            • 100 g cukru krupica
            • 150 g práškového cukru

              Postup

              1. Korpus

                Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou do nadýchanej peny. Po troškách primiešavame vajíčka. Do múky pridáme soľ, prášok do pečiva a po troch častiach primiešame do mokrej zmesi. NEPREMIEŠAŤ príliš !!! Len kým sa spoja ingrediencie. Necháme vychladiť, kým si pripravíme ochutenie.

              2. Dochutenie

                Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú ochutíme zamiešaním šťavy a kôry rovnakého ovocia. Štvrtú časť ochutíme malinami a adekvátnou farbou. Dáme toľko farby, aby bol efekt popukania výrazný. Cesto necháme vychladiť a vytvarujeme z neho 7 guličiek jednej chute.

              3. Dokončenie

                Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vytvarujeme guličky a obalíme najskôr v cukre krupica a potom v hrubej vrstve v práškovom cukre. Guličky ukladáme na papier na pečenie. Čo najrýchlejšie dáme do rúry a pečieme 15-17 min. Pripravíme druhý plech a opäť pečieme.

              Ingrediencie

              Korpus
                • 125 g mäkkého masla
                • 200 g cukru krupica
                • 10 g vanilkovej pasty
                • 130 g vajec
                • 240 g hladkej múky
                • 1,5 ČL prášku do pečiva
                • 1 ČL soľ
                  Dochutenie
                    • 1 PL citrónovej šťavy
                    • 1 ČL citrónovej bio kôry
                    • gelovka žltá
                    • 1 PL limetkovej šťavy
                    • 1 ČL gelovka zelená
                    • 5 g mletých lyofilizovných malín
                    • gelovka ružová
                    • 1 PL pomarančovej šťavy
                    • 1 ČL pomarančovej bio kôry
                    • gelovka oranžová
                      Dokončenie
                        • 100 g cukru krupica
                        • 150 g práškového cukru

                          Postup

                          1. Korpus

                            Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou do nadýchanej peny. Po troškách primiešavame vajíčka. Do múky pridáme soľ, prášok do pečiva a po troch častiach primiešame do mokrej zmesi. NEPREMIEŠAŤ príliš !!! Len kým sa spoja ingrediencie. Necháme vychladiť, kým si pripravíme ochutenie.

                          2. Dochutenie

                            Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú ochutíme zamiešaním šťavy a kôry rovnakého ovocia. Štvrtú časť ochutíme malinami a adekvátnou farbou. Dáme toľko farby, aby bol efekt popukania výrazný. Cesto necháme vychladiť a vytvarujeme z neho 7 guličiek jednej chute.

                          3. Dokončenie

                            Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vytvarujeme guličky a obalíme najskôr v cukre krupica a potom v hrubej vrstve v práškovom cukre. Guličky ukladáme na papier na pečenie. Čo najrýchlejšie dáme do rúry a pečieme 15-17 min. Pripravíme druhý plech a opäť pečieme.