Fazuľové brownie
1,5 hod.
24 porcií
Popis
Radi doma skúšame zaujímavé ingrediencie do korpusov a toto brownie nás tiež preto zaujalo. Navyše je bezlepkové a chuť fazule v ňom úžasne vynikne.
Ingrediencie
Brownie
- 2 plechovky červenej fazule
- 5 vajec
- 1 ½ šálky trstinového cukru
- 9 PL oleja
- 9 PL kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 3 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
Jahodové coulis
- 200 g jahodového pyré
- 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
- 200 g mascarpone
- 60 g smotany na šľahanie 33 %
- 20 g práškového cukru
- 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
- 150 g čerstvých lesných jahôd
- balík nesolených pistácií
- jedlé zlato
Postup
-
Brownie
Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.
-
Coulis
Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.
-
Pistáciový krém
Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.
-
Na záver
Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.
Brownie
- 2 plechovky červenej fazule
- 5 vajec
- 1 ½ šálky trstinového cukru
- 9 PL oleja
- 9 PL kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 3 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
Jahodové coulis
- 200 g jahodového pyré
- 4 PL trstinového cukru
Pistáciový krém
- 200 g mascarpone
- 60 g smotany na šľahanie 33 %
- 20 g práškového cukru
- 30 g pistáciovej pasty
Na ozdobenie
- 150 g čerstvých lesných jahôd
- balík nesolených pistácií
- jedlé zlato
-
Brownie
Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a postupne prilievame olej. Fazule prepláchneme a pridáme do vaječnej hmoty. Poriadne rozmixujeme, aby vznikla hladká hmota. Pridáme kakao, škoricu, soľ, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 39 x 30 cm. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 - 50 minút.
-
Coulis
Jahodové pyré s cukrom rozvaríme, aby vznikla hladká omáčka.
-
Pistáciový krém
Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme. Pridáme pistáciovú pastu a pomaly zamiešame.
-
Na záver
Upečený korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí z neho vykrajujeme kolieska. V strede kolieska urobíme malú jamku, ale nie až po spodok brownie. Jahodové coulis dáme do zdobiaceho sáčku, odstrihneme malý otvor a takto plníme do malej jamky v brownie. Vrch brownie dozdobíme pusinkami z pistáciového krému, čerstvými lesnými jahôdkami a posekanými pistáciami a jedlým zlatom.