Jesenné brownie
1,5 hod.
10 porcií
Popis
Prvou osobnou výzvu brownies by som chcela ukázať divákom, že som milovníkom tmavej čokolády a čokoládové koláčiky sú v našej rodine číslom jedna. Túto chuť čokolády v brownies veľmi rada dopĺňam výraznou aromatickou chuťou hrušiek. Hrušky máme každú jeseň plnú záhradu.Toto brownies robievam na jesennú oslavu narodenín môjho nevlastného otca, ktorý sa venuje pestovaniu rôzneho ovocia a v záhrade má aj niekoľko rôznych odrôd hrušiek. Celá rodina obľubuje hrušky, a preto sa vždy tešia na oslavu s brownies.
Ingrediencie
Čokohruškies
- 180 g 70 % čokolády
- 150 g masla
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 180 g kryštálového cukru
- 75 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 - 2 hrušky
- 1 konzerva mini baby hrušiek
Karamelový krém
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 50 g smotany 33 %
- 2 PL vody
- 200 g mascarpone
- 150 g smotany 40 %
Na dozdobenie
- 1 konzerva mini baby hrušiek
Postup
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.
2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.
4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.
5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.
6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.
7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.
8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.
9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.
Čokohruškies
- 180 g 70 % čokolády
- 150 g masla
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 180 g kryštálového cukru
- 75 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 - 2 hrušky
- 1 konzerva mini baby hrušiek
Karamelový krém
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 50 g smotany 33 %
- 2 PL vody
- 200 g mascarpone
- 150 g smotany 40 %
Na dozdobenie
- 1 konzerva mini baby hrušiek
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.
2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.
3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.
4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.
5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.
6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.
7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.
8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.
9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.