Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jesenné brownie

Jesenné brownie

Popis

Prvou osobnou výzvu brownies by som chcela ukázať divákom, že som milovníkom tmavej čokolády a čokoládové koláčiky sú v našej rodine číslom jedna. Túto chuť čokolády v brownies veľmi rada dopĺňam výraznou aromatickou chuťou hrušiek. Hrušky máme každú jeseň plnú záhradu.Toto brownies robievam na jesennú oslavu narodenín môjho nevlastného otca, ktorý sa venuje pestovaniu rôzneho ovocia a v záhrade má aj niekoľko rôznych odrôd hrušiek. Celá rodina obľubuje hrušky, a preto sa vždy tešia na oslavu s brownies.

Ingrediencie

Čokohruškies
  • 180 g 70 % čokolády
  • 150 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 180 g kryštálového cukru
  • 75 g kakaa
  • 7 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 - 2 hrušky
  • 1 konzerva mini baby hrušiek
Karamelový krém
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 50 g smotany 33 %
  • 2 PL vody
  • 200 g mascarpone
  • 150 g smotany 40 %
Na dozdobenie
  • 1 konzerva mini baby hrušiek

Postup

    1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.

    2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.

    3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.

    4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.

    5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.

    6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.

    7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.

    8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.

    9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.

      Ingrediencie

      Čokohruškies
      • 180 g 70 % čokolády
      • 150 g masla
      • 150 g hladkej múky
      • 3 vajcia
      • 180 g kryštálového cukru
      • 75 g kakaa
      • 7 g prášku do pečiva
      • štipka soli
      • 1 - 2 hrušky
      • 1 konzerva mini baby hrušiek
      Karamelový krém
      • 100 g kryštálového cukru
      • 50 g masla
      • 50 g smotany 33 %
      • 2 PL vody
      • 200 g mascarpone
      • 150 g smotany 40 %
      Na dozdobenie
      • 1 konzerva mini baby hrušiek

      Postup

        1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a štipkou soli. Čokoládu necháme vychladnúť.

        2. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao.

        3. Do vyšľahaných vajec pomaly primiešame preosiatu zmes, vychladnutú čokoládu a nastrúhané hrušky.

        4. Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem.

        5. Do formičiek poukladáme na stojato baby hrušky a pridáme zvyšok cesta tak, aby boli hrušky prekryté nad polovicou. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 30 minút.

        6. Na panvici pripravíme karamel - cukor spolu s vodou necháme skaramelizovať, pridáme maslo a miešame s karamelom, až kým sa hmota nespojí. Nakoniec pridáme smotanu 33 % a poriadne zamiešame.

        7. Vyšľaháme mascarpone so smotanou 40 % do polotuhého stavu, pridáme asi polovicu vychladnutého karamelu a vyšľaháme do tuhého krému.

        8. Upečené čokohruškies necháme vychladnúť 15 – 20 minút.

        9. Našľahaný karamelový krém špičkou nanesieme na brownie.