Koláč plný kvetov
1,5 hod.
8 porcií
Popis
Bublanina je koláč môjho detstva a moje detstvo je naša záhrada. Keďže som bol ako najmladšie dieťa oslobodený od akejkoľvek práce, mojou jedinou úlohou bolo oberať a jesť maliny, ktoré rastú po celej dĺžke plota. Preto som sa rozhodol spraviť malinovú bublaninu. A aby sa aj vizuálne podobala na našu záhradu, tak som na nej vytvoril kvety, gerbery, mamine obľúbené, ktoré na záhrade doteraz pestuje.
Ingrediencie
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g kryštáloveho cukru
- 100 g masla
- 270 g hladkej múky
- 165 g acidofilného mlieka
- 10 g prášku do pečiva
- 1 citrón
- 2 g soli
- olej na vymazanie plechu
Ovocie na ozdobu
- 250 g malín
- 150 g čučoriedok
Malinová plnka
- 150 g malinového pyré
- 25 g kryštálového cukru
- 3 g pektínu
- 0,5 g kyseliny citrónovej
Ozdoba
- jedlé kvety
- práškový cukor na poprášenie
Postup
-
Cesto
Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajcia, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a acidofilné mlieko. Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškovým cukrom. Plech potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do plechu. Bublaninu ozdobíme malinami a čučoriedkami tak, že vytvárame kvety. Dáme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme 25 - 30 minút.
-
Malinová plnka
Malinové pyré zohrejeme na 40 °C, následne pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu. Pridáme kyselinu citrónovú a ešte minútu varíme. Dáme vychladiť.
-
Na záver
Vychladenú bublaninu poprášime práškovým cukrom a dozdobíme lupeňmi gerbery. Nakoniec naplníme maliny malinovou plnkou.
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g kryštáloveho cukru
- 100 g masla
- 270 g hladkej múky
- 165 g acidofilného mlieka
- 10 g prášku do pečiva
- 1 citrón
- 2 g soli
- olej na vymazanie plechu
Ovocie na ozdobu
- 250 g malín
- 150 g čučoriedok
Malinová plnka
- 150 g malinového pyré
- 25 g kryštálového cukru
- 3 g pektínu
- 0,5 g kyseliny citrónovej
Ozdoba
- jedlé kvety
- práškový cukor na poprášenie
-
Cesto
Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajcia, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a acidofilné mlieko. Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškovým cukrom. Plech potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do plechu. Bublaninu ozdobíme malinami a čučoriedkami tak, že vytvárame kvety. Dáme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme 25 - 30 minút.
-
Malinová plnka
Malinové pyré zohrejeme na 40 °C, následne pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu. Pridáme kyselinu citrónovú a ešte minútu varíme. Dáme vychladiť.
-
Na záver
Vychladenú bublaninu poprášime práškovým cukrom a dozdobíme lupeňmi gerbery. Nakoniec naplníme maliny malinovou plnkou.