Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ako vonia a chutí detstvo? Predsa ako šťavnatá bublanina. Táto je zaujímavá aj pistáciovým korpusom a ochuteným gréckym jogurtom s figami.

Ingrediencie

Svetlý korpus
  • 3 vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 g cmaru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 360 g polohrubej múky
  • 10 g vanilkového cukru
Pistáciový korpus
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 10 g vanilky
  • 130 g pistácií
  • 120 g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • štipka sódy bikarbóny
Iné
  • 8 fíg
  • čerstvý tymián
  • masť na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • 20 g práškové cukru
  • grécky jogurt
  • med

Postup

  1. Svetlý korpus

    Žĺtky vymiešame do peny spolu s cukrom. Potom pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

  2. Pistáciový korpus

    Žĺtky vymiešame do peny spolu s cukrom. Potom pridáme olej, mlieko, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva, sódu a pomleté pistácie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

    Cestá vylejeme striedavo do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch dáme nakrájané a flambované figy. Pečieme na 180 °C približne 30 minút. Po vychladnutí posypeme cez sitko práškovým cukrom.

  3. Na záver

    Biely jogurt vymiešame s nakrájanými figami, dáme schladiť. Na stuhnutý jogurt nalejeme zohriaty med a znova dáme schladiť. Na záver posypeme pomletými pistáciami.

Svetlý korpus
  • 3 vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 g cmaru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 360 g polohrubej múky
  • 10 g vanilkového cukru
Pistáciový korpus
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 10 g vanilky
  • 130 g pistácií
  • 120 g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • štipka sódy bikarbóny
Iné
  • 8 fíg
  • čerstvý tymián
  • masť na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • 20 g práškové cukru
  • grécky jogurt
  • med
  1. Svetlý korpus

    Žĺtky vymiešame do peny spolu s cukrom. Potom pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

  2. Pistáciový korpus

    Žĺtky vymiešame do peny spolu s cukrom. Potom pridáme olej, mlieko, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva, sódu a pomleté pistácie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

    Cestá vylejeme striedavo do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch dáme nakrájané a flambované figy. Pečieme na 180 °C približne 30 minút. Po vychladnutí posypeme cez sitko práškovým cukrom.

  3. Na záver

    Biely jogurt vymiešame s nakrájanými figami, dáme schladiť. Na stuhnutý jogurt nalejeme zohriaty med a znova dáme schladiť. Na záver posypeme pomletými pistáciami.