Komiksové prasa
5 hod.
10 porcií
Popis
Každá torta potrebuje poriadnu párty, preto nenechám svou prasačiu tortu osamote, ale bude oslavovať spolu s malými cupcakes. Navyše je to red velvet torta, čiže, keď ju rozrežete, bude vyzerať ako slanina. Tortu venujem najlepšej venčiteľke a opatrovateľke môjho psa - 1,5 ročnej Tamarke, dcére mojej kamarátky Zuzky, ktorá ma učila ako poťahovať tortu.
Ingrediencie
Korpus red velvet
- 690 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 230 g masla
- 500 g kryštálového cukru
- 8 vajec
- 480 g acidofilného mlieka
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL octu
- 10 g prášku do pečiva
- 2 ČL červeného potravinárskeho farbiva
Višňový džem
- 500 g višňového pyré
- 80 g kryštálového cukru
- 15 g pektínu
- 1 g kyseliny citrónovej
- + 400 g čerstvých malín do vnútra torty
Tvarohový krém
- 800 g plnotučného tvarohu
- 500 g mascarpone
- 400 g bielej čokolády
Swiss maslový krém
- 455 g zmäknutého masla
- 275 g kryštálového cukru
- 125 g bielkov
- 1 g soli
- potravinárske farbivá rôznych farieb
Poťah
- 750 g poťahovej hmoty bielej
- 250 g modelovacej hmoty
- potravinárske farbivá rôznych farieb
Postup
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku, kakao a soľ preosejeme. V acidofilnom mlieku rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché suroviny a acidofilné mlieko s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď sa zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do štyroch 18 cm foriem. Pečieme približne 30 minút na 180 °C.
- Džem - Višňové pyré dáme zohrievame a keď má približne 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu a pridáme kyselinu citrónovú. Povaríme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
- Tvarohový krém - V mikrovlnke rozpustíme čokoládu so smotanou. V mixéri zmiešame tvaroh a mascarpone a pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Vymiešame.
- Swiss krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
- Z modelovacej hmoty na tortu vytvarujeme veľké prasačie uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
- Zostavenie torty - Korpusy predelíme na polovice a ukladáme na seba v poradí: korpus, džem, tvarohový krém a čerstvé maliny. Hotovú tortu potrieme swiss maslovým krémom a dáme vychladnúť. Rozvaľkáme poťahovaciu hmotu a nanesieme ju na tortu - uhladíme rohy a pripevníme uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
- Tenkými čiernymi linkami čiernej poťahovacej hmoty vytvoríme komixový efekt.
Korpus red velvet
- 690 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 230 g masla
- 500 g kryštálového cukru
- 8 vajec
- 480 g acidofilného mlieka
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL octu
- 10 g prášku do pečiva
- 2 ČL červeného potravinárskeho farbiva
Višňový džem
- 500 g višňového pyré
- 80 g kryštálového cukru
- 15 g pektínu
- 1 g kyseliny citrónovej
- + 400 g čerstvých malín do vnútra torty
Tvarohový krém
- 800 g plnotučného tvarohu
- 500 g mascarpone
- 400 g bielej čokolády
Swiss maslový krém
- 455 g zmäknutého masla
- 275 g kryštálového cukru
- 125 g bielkov
- 1 g soli
- potravinárske farbivá rôznych farieb
Poťah
- 750 g poťahovej hmoty bielej
- 250 g modelovacej hmoty
- potravinárske farbivá rôznych farieb
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku, kakao a soľ preosejeme. V acidofilnom mlieku rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché suroviny a acidofilné mlieko s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď sa zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do štyroch 18 cm foriem. Pečieme približne 30 minút na 180 °C.
- Džem - Višňové pyré dáme zohrievame a keď má približne 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu a pridáme kyselinu citrónovú. Povaríme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
- Tvarohový krém - V mikrovlnke rozpustíme čokoládu so smotanou. V mixéri zmiešame tvaroh a mascarpone a pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Vymiešame.
- Swiss krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
- Z modelovacej hmoty na tortu vytvarujeme veľké prasačie uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
- Zostavenie torty - Korpusy predelíme na polovice a ukladáme na seba v poradí: korpus, džem, tvarohový krém a čerstvé maliny. Hotovú tortu potrieme swiss maslovým krémom a dáme vychladnúť. Rozvaľkáme poťahovaciu hmotu a nanesieme ju na tortu - uhladíme rohy a pripevníme uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
- Tenkými čiernymi linkami čiernej poťahovacej hmoty vytvoríme komixový efekt.