Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Každá torta potrebuje poriadnu párty, preto nenechám svou prasačiu tortu osamote, ale bude oslavovať spolu s malými cupcakes. Navyše je to red velvet torta, čiže, keď ju rozrežete, bude vyzerať ako slanina. Tortu venujem najlepšej venčiteľke a opatrovateľke môjho psa - 1,5 ročnej Tamarke, dcére mojej kamarátky Zuzky, ktorá ma učila ako poťahovať tortu.

Ingrediencie

Korpus red velvet
  • 690 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 230 g masla
  • 500 g kryštálového cukru
  • 8 vajec
  • 480 g acidofilného mlieka
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL octu
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 ČL červeného potravinárskeho farbiva
Višňový džem
  • 500 g višňového pyré
  • 80 g kryštálového cukru
  • 15 g pektínu
  • 1 g kyseliny citrónovej
  • + 400 g čerstvých malín do vnútra torty
Tvarohový krém
  • 800 g plnotučného tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 400 g bielej čokolády
Swiss maslový krém
  • 455 g zmäknutého masla
  • 275 g kryštálového cukru
  • 125 g bielkov
  • 1 g soli
  • potravinárske farbivá rôznych farieb
Poťah
  • 750 g poťahovej hmoty bielej
  • 250 g modelovacej hmoty
  • potravinárske farbivá rôznych farieb

Postup

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku, kakao a soľ preosejeme. V acidofilnom mlieku rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché suroviny a acidofilné mlieko s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď sa zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do štyroch 18 cm foriem. Pečieme približne 30 minút na 180 °C.
  2. Džem - Višňové pyré dáme zohrievame a keď má približne 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu a pridáme kyselinu citrónovú. Povaríme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
  3. Tvarohový krém - V mikrovlnke rozpustíme čokoládu so smotanou. V mixéri zmiešame tvaroh a mascarpone a pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Vymiešame.
  4. Swiss krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
  5. Z modelovacej hmoty na tortu vytvarujeme veľké prasačie uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
  6. Zostavenie torty - Korpusy predelíme na polovice a ukladáme na seba v poradí: korpus, džem, tvarohový krém a čerstvé maliny. Hotovú tortu potrieme swiss maslovým krémom a dáme vychladnúť. Rozvaľkáme poťahovaciu hmotu a nanesieme ju na tortu - uhladíme rohy a pripevníme uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
  7. Tenkými čiernymi linkami čiernej poťahovacej hmoty vytvoríme komixový efekt.
    Korpus red velvet
    • 690 g hladkej múky
    • 20 g kakaa
    • 230 g masla
    • 500 g kryštálového cukru
    • 8 vajec
    • 480 g acidofilného mlieka
    • 2 ČL sódy bikarbóny
    • 2 ČL octu
    • 10 g prášku do pečiva
    • 2 ČL červeného potravinárskeho farbiva
    Višňový džem
    • 500 g višňového pyré
    • 80 g kryštálového cukru
    • 15 g pektínu
    • 1 g kyseliny citrónovej
    • + 400 g čerstvých malín do vnútra torty
    Tvarohový krém
    • 800 g plnotučného tvarohu
    • 500 g mascarpone
    • 400 g bielej čokolády
    Swiss maslový krém
    • 455 g zmäknutého masla
    • 275 g kryštálového cukru
    • 125 g bielkov
    • 1 g soli
    • potravinárske farbivá rôznych farieb
    Poťah
    • 750 g poťahovej hmoty bielej
    • 250 g modelovacej hmoty
    • potravinárske farbivá rôznych farieb
    1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku, kakao a soľ preosejeme. V acidofilnom mlieku rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché suroviny a acidofilné mlieko s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď sa zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do štyroch 18 cm foriem. Pečieme približne 30 minút na 180 °C.
    2. Džem - Višňové pyré dáme zohrievame a keď má približne 40 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Privedieme k varu a pridáme kyselinu citrónovú. Povaríme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
    3. Tvarohový krém - V mikrovlnke rozpustíme čokoládu so smotanou. V mixéri zmiešame tvaroh a mascarpone a pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Vymiešame.
    4. Swiss krém - Do misky dáme cukor a bielky a vo vodnom kúpeli zohrievame na 71°C. Následne hmotu vyšľaháme na strednej rýchlosti do snehu izbovej teploty. Následne pridávame do krému po častiach maslo a šľaháme asi 7 minút na strednej rýchlosti.
    5. Z modelovacej hmoty na tortu vytvarujeme veľké prasačie uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
    6. Zostavenie torty - Korpusy predelíme na polovice a ukladáme na seba v poradí: korpus, džem, tvarohový krém a čerstvé maliny. Hotovú tortu potrieme swiss maslovým krémom a dáme vychladnúť. Rozvaľkáme poťahovaciu hmotu a nanesieme ju na tortu - uhladíme rohy a pripevníme uši, chvost, rypák, oči a úsmev.
    7. Tenkými čiernymi linkami čiernej poťahovacej hmoty vytvoríme komixový efekt.