Kuba roláda
Popis
Recept Andyho Krausa sa v jeho rodine dedí z generácie na generáciu. Spojenie banánov, čučoriedok a marhuľového džemu s čokoládou roztancuje aj vaše chuťové poháriky.Ingrediencie
Cesto
- 4 vajcia
- 4 PL kryštálového cukru
- 4 PL polohrubej múky
- práškový cukor na posyp
- papier na pečenie
Plnka
- 2 x 250 ml 33% šľahačky
- 200 g čokolady na varenie 54%
- 3 banány /čo najrovnejšie/
- Čučoriedky
- Marhuľový džem
Na dekoráciu
- sušené banány
- sušené marhule
Postup
- Oddelíme bielky od žĺtkov.
- Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
- Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
- Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
- Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
- Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.
Ingrediencie
Cesto
- 4 vajcia
- 4 PL kryštálového cukru
- 4 PL polohrubej múky
- práškový cukor na posyp
- papier na pečenie
Plnka
- 2 x 250 ml 33% šľahačky
- 200 g čokolady na varenie 54%
- 3 banány /čo najrovnejšie/
- Čučoriedky
- Marhuľový džem
Na dekoráciu
- sušené banány
- sušené marhule
Postup
- Oddelíme bielky od žĺtkov.
- Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
- Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
- Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
- Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
- Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.