Recept Andyho Krausa sa v jeho rodine dedí z generácie na generáciu. Spojenie banánov, čučoriedok a marhuľového džemu s čokoládou roztancuje aj vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie
Cesto
4 vajcia
4 PL kryštálového cukru
4 PL polohrubej múky
práškový cukor na posyp
papier na pečenie
Plnka
2 x 250 ml 33% šľahačky
200 g čokolady na varenie 54%
3 banány /čo najrovnejšie/
Čučoriedky
Marhuľový džem
Na dekoráciu
sušené banány
sušené marhule
Postup
Oddelíme bielky od žĺtkov.
Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.
Bielky s cukrom vyšlaháme do hustej peny. Zašlaháme žľtko a na záver zľahka primiešame preosiatu múku.
Nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 10-12 minút. Ihneď po upečení zvinieme v utierke posypanej práškovým cukrom do rolády.
Smotanu na šlahanie zohrejeme a nalejeme na čokoládu. Miešame dokým sa nám krásne spoja. Dáme zachladiť.
Roládu si odvinieme, natrieme ju vyšlahanou čokoládovou ganache (časť si odložíme na vrchné zdobenie) , položíme do stredu ošúpané banány vcelku, čučoriedky a zvinieme.
Na záver dozdobíme vrch zvyšným Parížskym krémom a dozdobíme sušenými marhuľami a sušenými kúskami banánov.