Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Cannoli sú koláčiky, ktoré som si veľmi rada dávala na každej dovolenke v Taliansku, avšak nikdy predtým som ich neskúšala piecť. Chcela by som ich venovať svojej kamarátke.

Ingrediencie

Kakaové cesto
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 110 g masla
  • 120 ml vína Marsala
  • 2 vajec
  • štipka škorice
  • 1 KL kakaa
  • štipka soli
Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 60 g bravčovej masti
  • 300 g vína Marsala
Čokoládový krém
  • 500 g ricotty
  • 80 g práškového cukru
  • 50 g nastrúhanej horkej čokolády
  • 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
Pomarančový krém
  • 300 g pomarančového pyré
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 3 g pektínu
  • 20 g kryštálového cukru
Kandizované pomaranče
  • 5 bio pomarančov
  • 500 g kryštálového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 340 g vody
  • 50 g čokolády
Na dozdobenie:
  • 300 g čokoláda 54%
  • 3 g mycrya kakaového masla

Postup

  1. Cestá - Zo všetkých surovín vymiesime kompaktné hmoty, ktoré necháme hodinu odležať.
  2. Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do vody na približne 5 minút, ktorú potom precedíme, aby sme pomaranče zbavili horkosti. Prilejeme cukrový sirup a pomaly varíme približne 1,5 hodiny. Potom pomaranče rozložíme na plech na pečenie a dáme do rúry na 100°C približne na 30 minút.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme čo najtenšie, vykrojíme kruhy a ovinieme na cukrárske trubičky. Takto prichystané cannoli vyprážame v rozpálenom oleji na 180°C.
  4. Pripravíme krém a to tak, že ricottu vymiešame s práškovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu.
  5. Hotové cannoli naplníme čokoládovým a pomarančovým krémom.
Kakaové cesto
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 110 g masla
  • 120 ml vína Marsala
  • 2 vajec
  • štipka škorice
  • 1 KL kakaa
  • štipka soli
Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 60 g bravčovej masti
  • 300 g vína Marsala
Čokoládový krém
  • 500 g ricotty
  • 80 g práškového cukru
  • 50 g nastrúhanej horkej čokolády
  • 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
Pomarančový krém
  • 300 g pomarančového pyré
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 3 g pektínu
  • 20 g kryštálového cukru
Kandizované pomaranče
  • 5 bio pomarančov
  • 500 g kryštálového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 340 g vody
  • 50 g čokolády
Na dozdobenie:
  • 300 g čokoláda 54%
  • 3 g mycrya kakaového masla
  1. Cestá - Zo všetkých surovín vymiesime kompaktné hmoty, ktoré necháme hodinu odležať.
  2. Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do vody na približne 5 minút, ktorú potom precedíme, aby sme pomaranče zbavili horkosti. Prilejeme cukrový sirup a pomaly varíme približne 1,5 hodiny. Potom pomaranče rozložíme na plech na pečenie a dáme do rúry na 100°C približne na 30 minút.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme čo najtenšie, vykrojíme kruhy a ovinieme na cukrárske trubičky. Takto prichystané cannoli vyprážame v rozpálenom oleji na 180°C.
  4. Pripravíme krém a to tak, že ricottu vymiešame s práškovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu.
  5. Hotové cannoli naplníme čokoládovým a pomarančovým krémom.