Mega cannoli
4 hod.
20 porcií
Popis
Cannoli sú koláčiky, ktoré som si veľmi rada dávala na každej dovolenke v Taliansku, avšak nikdy predtým som ich neskúšala piecť. Chcela by som ich venovať svojej kamarátke.
Ingrediencie
Kakaové cesto
- 500 g hladkej múky
- 100 g kryštálového cukru
- 110 g masla
- 120 ml vína Marsala
- 2 vajec
- štipka škorice
- 1 KL kakaa
- štipka soli
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 75 g kryštálového cukru
- 60 g bravčovej masti
- 300 g vína Marsala
Čokoládový krém
- 500 g ricotty
- 80 g práškového cukru
- 50 g nastrúhanej horkej čokolády
- 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
Pomarančový krém
- 300 g pomarančového pyré
- 50 g kandizovaného pomaranča
- 3 g pektínu
- 20 g kryštálového cukru
Kandizované pomaranče
- 5 bio pomarančov
- 500 g kryštálového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 340 g vody
- 50 g čokolády
Na dozdobenie:
- 300 g čokoláda 54%
- 3 g mycrya kakaového masla
Postup
- Cestá - Zo všetkých surovín vymiesime kompaktné hmoty, ktoré necháme hodinu odležať.
- Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do vody na približne 5 minút, ktorú potom precedíme, aby sme pomaranče zbavili horkosti. Prilejeme cukrový sirup a pomaly varíme približne 1,5 hodiny. Potom pomaranče rozložíme na plech na pečenie a dáme do rúry na 100°C približne na 30 minút.
- Odležané cesto vyvaľkáme čo najtenšie, vykrojíme kruhy a ovinieme na cukrárske trubičky. Takto prichystané cannoli vyprážame v rozpálenom oleji na 180°C.
- Pripravíme krém a to tak, že ricottu vymiešame s práškovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu.
- Hotové cannoli naplníme čokoládovým a pomarančovým krémom.
Kakaové cesto
- 500 g hladkej múky
- 100 g kryštálového cukru
- 110 g masla
- 120 ml vína Marsala
- 2 vajec
- štipka škorice
- 1 KL kakaa
- štipka soli
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 75 g kryštálového cukru
- 60 g bravčovej masti
- 300 g vína Marsala
Čokoládový krém
- 500 g ricotty
- 80 g práškového cukru
- 50 g nastrúhanej horkej čokolády
- 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
Pomarančový krém
- 300 g pomarančového pyré
- 50 g kandizovaného pomaranča
- 3 g pektínu
- 20 g kryštálového cukru
Kandizované pomaranče
- 5 bio pomarančov
- 500 g kryštálového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 340 g vody
- 50 g čokolády
Na dozdobenie:
- 300 g čokoláda 54%
- 3 g mycrya kakaového masla
- Cestá - Zo všetkých surovín vymiesime kompaktné hmoty, ktoré necháme hodinu odležať.
- Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do vody na približne 5 minút, ktorú potom precedíme, aby sme pomaranče zbavili horkosti. Prilejeme cukrový sirup a pomaly varíme približne 1,5 hodiny. Potom pomaranče rozložíme na plech na pečenie a dáme do rúry na 100°C približne na 30 minút.
- Odležané cesto vyvaľkáme čo najtenšie, vykrojíme kruhy a ovinieme na cukrárske trubičky. Takto prichystané cannoli vyprážame v rozpálenom oleji na 180°C.
- Pripravíme krém a to tak, že ricottu vymiešame s práškovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu.
- Hotové cannoli naplníme čokoládovým a pomarančovým krémom.