Orechová roláda
Popis
Skvelá, bezlepková roláda, plná orechov a našľahaného krému z mascarpone dodá Vianociam ten správny šmrnc.Ingrediencie
Cesto
- 10 vajec
- 150 g trstinového cukru
- 300 g pomletých vlašských orechov
- rum
Krém
- 2 šľahačkové smotany
- 2 mascarpone
- kakaový prášok
- práškový cukor
- vanilkový cukor
- rum
Ozdobenie
- vlašské orechy
- jedlý zlatý prach
Postup
- Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
- Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
- Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
- Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.
Ingrediencie
Cesto
- 10 vajec
- 150 g trstinového cukru
- 300 g pomletých vlašských orechov
- rum
Krém
- 2 šľahačkové smotany
- 2 mascarpone
- kakaový prášok
- práškový cukor
- vanilkový cukor
- rum
Ozdobenie
- vlašské orechy
- jedlý zlatý prach
Postup
- Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
- Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
- Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
- Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.