Skvelá, bezlepková roláda, plná orechov a našľahaného krému z mascarpone dodá Vianociam ten správny šmrnc.
Ingrediencie
Cesto
10 vajec
150 g trstinového cukru
300 g pomletých vlašských orechov
rum
Krém
2 šľahačkové smotany
2 mascarpone
kakaový prášok
práškový cukor
vanilkový cukor
rum
Ozdobenie
vlašské orechy
jedlý zlatý prach
Postup
Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.
Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Osobitne vyšľaháme bielky. Spojíme vbielky so žĺtkovou penou. Jemne vmiešame orechy.
Na plech dáme papier na pečenie, naň vylejeme hotovú zmes. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
Do nádoby dáme šľahačku a mascarpone a ručným mixerom rozmiešame na konzistentnú hmotu. Pridáme cukor, kakao, vanilkový cukor a trocha rumu tak, aby krém zostal hustý.
Upečený korpus jemne pokvapkáme rumom a natrieme krémom, zarolujeme a dekorujeme vlašskými orechmi obalenými v zlatom prášku.