Plyšový hrošík
5 hod.
20 porcií
Popis
Táto torta je pre mňa výnimočná, lebo vyzerá ako môj hroch, ktorého som dostal, keď som sa narodil a spím s ním doteraz
Ingrediencie
Cesto
- 6 vajec
- 525 g polohrubej múky
- 480 g kryštálového cukru
- 600 ml kyslého mlieka
- 300 ml oleja
- 3 ČL (18 g ) sódy bikarbóny
- 3 KL červeného farbiva
- 3 PL (15 ml) octu
- 3 PL (15 g) kakaa
Krém stracciatella
- 300 g kryštálového cukru
- 114 g vody
- 13 žĺtkov
- 750 g masla
- 200 g čokolády 52 %
Ostatné
- 1 000 g poťahovej hmoty
- potravinové farbivá
- jedlá fixka
- 200 ml domáceho ríbezľového sirupu
- 200 g čerstvých ríbezlí
Dovnútra
- 100 g čokolády 52 %
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g bielej čokolády
- 100 g ruby čokolády
- 100 g karamelovej čokolády
- 100 g mix čerstvého ovocia
- 100 g mix lyofilizovaného ovocia
Postup
- Korpus - Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny.
- V kyslom mlieku rozmiešame olej s červeným potravinovým farbivom. Túto zmes vlejeme do vyšľahanej peny, pridáme preosiatu zmes múky a kakaa, poriadne premiešame.
- Vo vedľajšej miske necháme zreagovať sódu s otcom a pridáme do cesta.
- Cesto rozdelíme na 3 tretiny. Dve upečieme v dvoch ráfikoch s priemerom 18 cm pri teplote 180 °C približne 45 min. Tretiu časť vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme 15 – 20 min na 180 °C.
- Krém - Žĺtky šľaháme. Vodu a cukor zvaríme na 123 °C a vlejeme do šľahajúcich sa žĺtkov. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým zmes vychladne. Potom pridáme maslo rovnakej teploty a vyšľaháme krém.
- Čokoládu rozmixujeme na malé kúsky, primiešame do krému, necháme vychladnúť.
Cesto
- 6 vajec
- 525 g polohrubej múky
- 480 g kryštálového cukru
- 600 ml kyslého mlieka
- 300 ml oleja
- 3 ČL (18 g ) sódy bikarbóny
- 3 KL červeného farbiva
- 3 PL (15 ml) octu
- 3 PL (15 g) kakaa
Krém stracciatella
- 300 g kryštálového cukru
- 114 g vody
- 13 žĺtkov
- 750 g masla
- 200 g čokolády 52 %
Ostatné
- 1 000 g poťahovej hmoty
- potravinové farbivá
- jedlá fixka
- 200 ml domáceho ríbezľového sirupu
- 200 g čerstvých ríbezlí
Dovnútra
- 100 g čokolády 52 %
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g bielej čokolády
- 100 g ruby čokolády
- 100 g karamelovej čokolády
- 100 g mix čerstvého ovocia
- 100 g mix lyofilizovaného ovocia
- Korpus - Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny.
- V kyslom mlieku rozmiešame olej s červeným potravinovým farbivom. Túto zmes vlejeme do vyšľahanej peny, pridáme preosiatu zmes múky a kakaa, poriadne premiešame.
- Vo vedľajšej miske necháme zreagovať sódu s otcom a pridáme do cesta.
- Cesto rozdelíme na 3 tretiny. Dve upečieme v dvoch ráfikoch s priemerom 18 cm pri teplote 180 °C približne 45 min. Tretiu časť vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme 15 – 20 min na 180 °C.
- Krém - Žĺtky šľaháme. Vodu a cukor zvaríme na 123 °C a vlejeme do šľahajúcich sa žĺtkov. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým zmes vychladne. Potom pridáme maslo rovnakej teploty a vyšľaháme krém.
- Čokoládu rozmixujeme na malé kúsky, primiešame do krému, necháme vychladnúť.