Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Zbožňujem čas strávený so svojou rodinou. Keď už teplo zaklope na naše dvere a spoločne prichodia tie teple letné večery, kedy vieme sedieť vonku, rozprávať sa a piecť pizzu priamo v peci. Tak to mám živo v predstavách, až cítim tu dokonalú vôňu. Poďme si jednu spoločne upiecť.

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 290 ml vody
  • 3 g čerstvých kvasníc
  • 18 g soli
Prílohy
  • 500 g pasírovaných paradajok
  • 250 g cherry paradajok
  • 400 g mozzarelly
  • 200 g pancetty
  • 200 g artičokov
  • 30 g bazalky
  • 50 g rukoly
  • olivový olej na poliatie
Dochutenie
  • soľ
  • oregano
  • čierne korenie
  • parmezán
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Urobíme kvások, ktorý potom zapracujeme s múkou a necháme vykysnúť.
  2. Medzitým už do rúry dáme vyhrievať kameň na pečenie na maximum. Dáme teplotu na 300°C, ak je to možné (prípadne najvyššiu možnú teplotu rúry).
  3. Cesto je na 2 pizze. Rozdelíme cesto, vytvarujeme do požadovaného tvaru, potrieme pasírovanými paradajkami, ktoré len osolíme, okoreníme, pridáme posekanú bazalku. Poukladáme ostatné prílohy a dáme piecť približne na 5-8 min. Záleží od rúry.
  4. Po upečení rovnomerne rozhodíme rukolu a parmezánové hoblinky a polejeme olivovým olejom.
Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 290 ml vody
  • 3 g čerstvých kvasníc
  • 18 g soli
Prílohy
  • 500 g pasírovaných paradajok
  • 250 g cherry paradajok
  • 400 g mozzarelly
  • 200 g pancetty
  • 200 g artičokov
  • 30 g bazalky
  • 50 g rukoly
  • olivový olej na poliatie
Dochutenie
  • soľ
  • oregano
  • čierne korenie
  • parmezán
  • čerstvá bazalka
  1. Urobíme kvások, ktorý potom zapracujeme s múkou a necháme vykysnúť.
  2. Medzitým už do rúry dáme vyhrievať kameň na pečenie na maximum. Dáme teplotu na 300°C, ak je to možné (prípadne najvyššiu možnú teplotu rúry).
  3. Cesto je na 2 pizze. Rozdelíme cesto, vytvarujeme do požadovaného tvaru, potrieme pasírovanými paradajkami, ktoré len osolíme, okoreníme, pridáme posekanú bazalku. Poukladáme ostatné prílohy a dáme piecť približne na 5-8 min. Záleží od rúry.
  4. Po upečení rovnomerne rozhodíme rukolu a parmezánové hoblinky a polejeme olivovým olejom.