Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Roláda pre susedu

Roláda pre susedu

Popis

Pri tejto výzve som si spomenula na susedu, ktorá mi je vždy na pomoci, keď mi niečo chýba do receptu. Preto jej venujem túto roládu. Sama hovorí, že koláč má byť sladký a tiež rada pečie, ale len klasiky. Keďže tento koláč je fakt (ale že fakt) sladký, tak to bude niečo pre ňu. A keďže rada spoznáva nové dezerty, tento ju možno prekvapí. Susedské vzťahy, tak ako aj iné, sú krehké ako cesto Pavlovej rolády. Pri zlom zaobchádzaní, prílišnom prepečení sa môže polámať. Preto je potrebné dbať na dobrú teplotu rúry a čas pečenia. Aj na susedské vzťahy treba dohliahať a posilňovať ich. Napríklad pomocou alebo upečeným zákuskom.

Ingrediencie

Cesto
  • 180 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 10 g škrobu
  • 5 g vínneho octu
  • 50 g kokosu
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 100 g stúhaného kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml kokosového mlieka (tuhá časť)
  • 5 ml kokosovej emulzie
Ananasový vklad
  • 120 g krupicového cukru
  • 10 g pektínu
  • 180 g ananásového pyré
  • 200 g ananásu

Postup

  1. Cesto

    Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridáme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme ešte asi 8 minút, aby bol lesklý a tuhý, Na záver primiešame pudingový prášok, ocot. Sneh nanesieme na plech s papierom na pečenie a posypeme kokosom. Pečieme na 150 °C na programe horkovzduch 20 min. Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Môžeme, ale nemusíme zrolovať.

  2. Krém

    Šľahačku s mascarpone vyšľaháme, dochutíme cukrom, kokosovým mliekom, kokosom a kokosovou emulziou. Ananás nakrájame na plátky a necháme sušiť.

  3. Vklad

    Počas chladnutia korpusu pripravíme vklad. Ananásové pyré zohrejeme na 40°C. Pridáme cukor s pektínom a prevaríme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás. Nalejeme do potravinovej fólie a zrolujeme. Necháme vychladiť.

  4. Na záver

    Roládu potrieme krémom, do vnútra dáme ananásový vklad a zrolujeme. Ozdobíme zvyšným krémom, sušeným ananásom a ampulkami s roztopenou mliečnou čokoládou zmiešanou s kokosovým likérom.

Cesto
  • 180 g bielkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 10 g škrobu
  • 5 g vínneho octu
  • 50 g kokosu
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 100 g stúhaného kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml kokosového mlieka (tuhá časť)
  • 5 ml kokosovej emulzie
Ananasový vklad
  • 120 g krupicového cukru
  • 10 g pektínu
  • 180 g ananásového pyré
  • 200 g ananásu
  1. Cesto

    Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridáme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme ešte asi 8 minút, aby bol lesklý a tuhý, Na záver primiešame pudingový prášok, ocot. Sneh nanesieme na plech s papierom na pečenie a posypeme kokosom. Pečieme na 150 °C na programe horkovzduch 20 min. Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Môžeme, ale nemusíme zrolovať.

  2. Krém

    Šľahačku s mascarpone vyšľaháme, dochutíme cukrom, kokosovým mliekom, kokosom a kokosovou emulziou. Ananás nakrájame na plátky a necháme sušiť.

  3. Vklad

    Počas chladnutia korpusu pripravíme vklad. Ananásové pyré zohrejeme na 40°C. Pridáme cukor s pektínom a prevaríme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás. Nalejeme do potravinovej fólie a zrolujeme. Necháme vychladiť.

  4. Na záver

    Roládu potrieme krémom, do vnútra dáme ananásový vklad a zrolujeme. Ozdobíme zvyšným krémom, sušeným ananásom a ampulkami s roztopenou mliečnou čokoládou zmiešanou s kokosovým likérom.