Safari torta
2,5 hod.
10 porcií
Popis
S osobnou výzvou v piatom kole som teda musela poriadne sama so sebou bojovať. Ja totiž veľmi nemusím koláčiky, ktoré sa trasú. Rada by som ho však venovala svojmu bratovi Kubkovi, ktorý má 11 rokov a od malička miluje ovocie. A ja keď pečiem tak mi veľmi rád vyjedá všetko čo je ovocné, až niekedy mám pocit, že si to pred ním musím skrývať. Veľmi rada takéto ovocné zákusky pripravujem na jeho narodeninovú oslavu v máji a on sa teší, že môže pohostiť svojich kamarátov a vtedy mám dokonca pocit, že je na mňa hrdý a konečne mu ako staršia sestra neleziem iba na nervy.
Ingrediencie
Korpus
- 2 vajcia
- 30 g kryštálového cukru
- 20 g polohrubej múky
- 4 g prášku do pečiva
- 50 g čerstvých čučoriedok
Bazový krém
- 500 g krémového syra
- 600 g smotany na šľahanie 33%
- 1 salko
- 300 g domáceho bazového sirupu
- 30 g plátkovej želatíny
Červená želatína
- 300 g mrazených jahôd
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
Fialová želatína
- 300 g mrazených čučoriedok
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
Zelená želatína
- 300 g čerstvých kivi
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
- zelená gélová farba
Na dozdobenie
- 280 g bielej čokolády
- 120 g kakaového masla
- farba rozpustná v tukoch
Postup
- Najprv dáme napučať želatínu na všetky ovocné príchute.
- Červená želatína – Jahody spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky (najlepšie celú noc).
- Fialová želatína – Čučoriedky spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky
- Zelená želatína – Kivi nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky
- Rúru si dáme vyhriať na 180°C. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom. Do vyšľahaných vajec pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec zamiešame čerstvé čučoriedky. Dáme piecť na 10-15 minút.
- Dáme napučať želatínu na bazový krém. Krémový syr, salko a domáci sirup prešľaháme, aby sa spojili hmoty. Vyšľaháme osobitne smotanu. Vyšľahanú smotanu si pomaly metličkou spojíme s vzniknutým bazovým krémom. Vyžmýkanú želatínu s troškou vody rozpustíme a zamiešame do krému.
- Velvet na dozdobenie - Zohrejeme si bielu čokoládu a kakaové maslo, primiešame farbu a finálna teplota musí byť 40°C. Striekame na ZAMRZNUTÝ zákusok.
Korpus
- 2 vajcia
- 30 g kryštálového cukru
- 20 g polohrubej múky
- 4 g prášku do pečiva
- 50 g čerstvých čučoriedok
Bazový krém
- 500 g krémového syra
- 600 g smotany na šľahanie 33%
- 1 salko
- 300 g domáceho bazového sirupu
- 30 g plátkovej želatíny
Červená želatína
- 300 g mrazených jahôd
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
Fialová želatína
- 300 g mrazených čučoriedok
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
Zelená želatína
- 300 g čerstvých kivi
- 80 g kryštálového cukru
- 250 g vody
- 20 g plátkovej želatíny
- zelená gélová farba
Na dozdobenie
- 280 g bielej čokolády
- 120 g kakaového masla
- farba rozpustná v tukoch
- Najprv dáme napučať želatínu na všetky ovocné príchute.
- Červená želatína – Jahody spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky (najlepšie celú noc).
- Fialová želatína – Čučoriedky spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky
- Zelená želatína – Kivi nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vodou dáme variť, privedieme do varu a po pár minútach precedíme cez sitko a primiešame vyžmýkanú želatínu. Dáme zatuhnúť do chladničky
- Rúru si dáme vyhriať na 180°C. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom. Do vyšľahaných vajec pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec zamiešame čerstvé čučoriedky. Dáme piecť na 10-15 minút.
- Dáme napučať želatínu na bazový krém. Krémový syr, salko a domáci sirup prešľaháme, aby sa spojili hmoty. Vyšľaháme osobitne smotanu. Vyšľahanú smotanu si pomaly metličkou spojíme s vzniknutým bazovým krémom. Vyžmýkanú želatínu s troškou vody rozpustíme a zamiešame do krému.
- Velvet na dozdobenie - Zohrejeme si bielu čokoládu a kakaové maslo, primiešame farbu a finálna teplota musí byť 40°C. Striekame na ZAMRZNUTÝ zákusok.