Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Sopka plná chutí s mliečnočokoládovým krémom, mangovým a malinovým vkladom roztopí ako láva srdce každého milovníka netradičných a lahodných tôrt.

Ingrediencie

Korpus
  • 240 g masla
  • 6 vajec
  • 375 g krupicového cukru
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 300 g krupice
  • 1,5 práška do pečiva
  • 2 citróny
  • soľ
Poleva
  • 2 citróny
  • 300 g práškového cukru
Krém
  • 1 000 g mliečnej čokolády
  • 500 g smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
Mangový vklad
  • 500 g mangového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 limetky
  • pektín
Malinový vklad
  • 500 g malinového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 citróny
  • pektín
Obter
  • 1 000 g mliečnej čokolády
  • 500 g smotany na šľahanie
Poleva
  • 340 g bielej čokolády
  • 33 g kryštálového cukru
  • 260 ml vody
  • 200 g salka
  • 20 g plátkovej želatíny
  • 1 ČL bourbonskej vanilky
  • farbivo

Postup

  1. Korpus - V prvej mise vyšľaháme maslo, žĺtky a cukor. V druhej mise zmiešame tvaroh, krupicu, prášok do pečiva a soľ. V tretej mise vyšľaháme sneh. Prvú a druhú misu zmiešame, dochutíme šťavou a kôrou z citróna. Na záver vmiešame zľahka sneh. Cesto rozdelíme do bábovkovej formy a formy s priemerom 24 cm.
  2. Poleva - Šťavu z citrónov zmiešame s práškovým cukrom.
  3. Krém - Smotanu privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a vyšľaháme ponorným mixérom. Dáme chladiť do chladničky ideálne do druhého dňa. Na druhý deň začneme šľahať a podľa potreby vmiešame mascarpone.
  4. Mangový vklad - Pyré zohrejeme na 40°C, pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu, dochutíme limetkovou šťavou. Odstavíme a necháme vychladiť.
  5. Malinový vklad: Pyré zohrejeme na 40°C, pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu, dochutíme citrónovou šťavou. Odstavíme a necháme vychladiť.
  6. Obter: Smotanu privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a vyšľaháme ponorným mixérom.
  7. Poleva - Dáme napučať želatínu. V 100 ml vody roztopíme želatínu a vychladíme. Zvyšnú vodu zmiešame so salkom, cukrom, čokoládou, vanilkou a farbivo ma necháme prevariť. V závere pridáme želatínu z chladničky. Schladíme na 40 °C.
  8. Skladanie - Okrúhly korpus rozdelíme horizontálne na polovicu. Bábovku rozdelíme na 3 časti tiež horizontálne. Každý korpus natrieme citrónovou polevou. Na spodok dáme okrúhly korpus s polevou. Navrstvíme naň krém a striedavo kruhy z malinového a mangové vkladu. Priložíme druhý korpus a pokračujeme ďalej. Keď je sopka postavená, necháme ju schladiť. Na vychladenú sopku nanesieme obter, dotvarujeme ho kuchynskou utierkou, môžeme dofarbiť čiernym kakaom. Z izomaltu vytvoríme misku. Sneh z bielkov a cukru nanesieme na vrch sopky a oflambujeme. Do vnútra sopky vložíme pohárik so suchým ľadom a priložíme misku z izomaltu. Môžeme dozdobiť jedlým machom.
Korpus
  • 240 g masla
  • 6 vajec
  • 375 g krupicového cukru
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 300 g krupice
  • 1,5 práška do pečiva
  • 2 citróny
  • soľ
Poleva
  • 2 citróny
  • 300 g práškového cukru
Krém
  • 1 000 g mliečnej čokolády
  • 500 g smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
Mangový vklad
  • 500 g mangového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 limetky
  • pektín
Malinový vklad
  • 500 g malinového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 citróny
  • pektín
Obter
  • 1 000 g mliečnej čokolády
  • 500 g smotany na šľahanie
Poleva
  • 340 g bielej čokolády
  • 33 g kryštálového cukru
  • 260 ml vody
  • 200 g salka
  • 20 g plátkovej želatíny
  • 1 ČL bourbonskej vanilky
  • farbivo
  1. Korpus - V prvej mise vyšľaháme maslo, žĺtky a cukor. V druhej mise zmiešame tvaroh, krupicu, prášok do pečiva a soľ. V tretej mise vyšľaháme sneh. Prvú a druhú misu zmiešame, dochutíme šťavou a kôrou z citróna. Na záver vmiešame zľahka sneh. Cesto rozdelíme do bábovkovej formy a formy s priemerom 24 cm.
  2. Poleva - Šťavu z citrónov zmiešame s práškovým cukrom.
  3. Krém - Smotanu privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a vyšľaháme ponorným mixérom. Dáme chladiť do chladničky ideálne do druhého dňa. Na druhý deň začneme šľahať a podľa potreby vmiešame mascarpone.
  4. Mangový vklad - Pyré zohrejeme na 40°C, pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu, dochutíme limetkovou šťavou. Odstavíme a necháme vychladiť.
  5. Malinový vklad: Pyré zohrejeme na 40°C, pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu, dochutíme citrónovou šťavou. Odstavíme a necháme vychladiť.
  6. Obter: Smotanu privedieme k varu, zalejeme ňou čokoládu a vyšľaháme ponorným mixérom.
  7. Poleva - Dáme napučať želatínu. V 100 ml vody roztopíme želatínu a vychladíme. Zvyšnú vodu zmiešame so salkom, cukrom, čokoládou, vanilkou a farbivo ma necháme prevariť. V závere pridáme želatínu z chladničky. Schladíme na 40 °C.
  8. Skladanie - Okrúhly korpus rozdelíme horizontálne na polovicu. Bábovku rozdelíme na 3 časti tiež horizontálne. Každý korpus natrieme citrónovou polevou. Na spodok dáme okrúhly korpus s polevou. Navrstvíme naň krém a striedavo kruhy z malinového a mangové vkladu. Priložíme druhý korpus a pokračujeme ďalej. Keď je sopka postavená, necháme ju schladiť. Na vychladenú sopku nanesieme obter, dotvarujeme ho kuchynskou utierkou, môžeme dofarbiť čiernym kakaom. Z izomaltu vytvoríme misku. Sneh z bielkov a cukru nanesieme na vrch sopky a oflambujeme. Do vnútra sopky vložíme pohárik so suchým ľadom a priložíme misku z izomaltu. Môžeme dozdobiť jedlým machom.