Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta Piña colada

Torta Piña colada

Popis

Táto torta je jedna z prvých, ktorú som upiekol a mojej mamke veľmi zachutila. Keďže tento nápoj, ktorým je inšpirovaná, je svieži, rovnako som poňal aj tortu. Obsahuje ananásový krém, kokosovú vložku a ananásové confit. Zdobenie je skôr jednoduchšie. Vystihuje však vkus mojej mamy. Ona sama si ho vybrala.

Ingrediencie

Korpus
    • 8 vajec
    • 200 g práškového cukru
    • 240 g polohrubej múky
    • 160 ml oleja
    • 160 ml vody
    • 8 KL prášku do pečiva
      Krém
        • 600 ml ananásového pyré
        • 80 g zlatého klasu
        • 500 g mascarpone
        • 400 g práškového cukru
          Ananásová vložka
            • 170 g ananásového pyré
            • 35 g kryštálového cukru
            • 3,5 g pektínu
              Kokosová vložka
                • 100 g bielej čokolády
                • 75 g strúhaného kokosu
                • 65 g krémového kokosového mlieka
                  Krém na obter
                    • 10 bielkov
                    • 600 g kryštálového cukru
                    • 900 g masla
                    • Žltá farba
                      Potretie
                        • 100 g ananásového pyré
                        • 0,1 l rumu
                        • 1 PL krémového kokosového mlieka
                          Zdobenie
                            • Modelovacia hmota - zelená
                            • Čierne potravinárske farbivo - na oči
                            • Červené potravinárske farbivo - na ústa

                              Postup

                              1. Korpus

                                Rúru vyhrejeme na 160 °C a pripravíme dva ráfiky s priemerom 18 cm, ktoré obalíme alobalom.
                                Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do peny pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, olej, vodu a sneh z bielkov. Vymiešané cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme do ráfikov a pečieme 30 minút. Upečené korpusy rozrežeme na polovicu.

                              2. Kokosová zložka

                                Kokosovú zložku pripravíme zmiešaním kokosu, kokosového mlieka a rozpustenej bielej čokolády.

                              3. Krém

                                Ananásové pyré zmiešame s pudingovým práškom a zahrievame, pokiaľ zmes nezhustne. Necháme vychladnúť. Keď má ananásový puding podobnú teplotu ako mascarpone, vyšľaháme tieto dve zložky do krému.

                              4. Ananásová zložka

                                Pyré zmiešame s pektínom a cukrom. Zmes varíme do zhustnutia. Rozdelíme na dve polovice a prelejeme do ráfikov o veľkosti 12 cm. Necháme vymraziť.

                              5. Krém na obter

                                Nad vodným kúpeľom šľaháme bielky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Následne zmes vyšľaháme do tuhého snehu, do ktorého pridáme zmäknuté maslo. Vymiešame.

                              6. Skladanie

                                Prvý plát korpusu potrieme ananásovým pyré zmiešaným s rumom a kokosovým mliekom. Cukrárskym vreckom vytvoríme vrstvu krému a do stredu vložíme ananásovú vložku. Zakryjeme korpusom.
                                Na ďalšom pláte postupujeme rovnako, namiesto ananásovej vložky pridáme vložku kokosovú. Zakryjeme ďalším plátom.
                                Opäť zopakujeme predošlý postup, do stredu pridáme ananásovú vložku. Zakryjeme posledným plátom a dáme zachladiť. Tortu dozdobíme do podoby ananásu.

                              7. Na záver

                                Z modelovacej hmoty vytvoríme listy, ktorými dekorujeme vrch torty. Na bok torty z krému na obter, ktorý sme si zafarbili vytvoríme oči a ústa.

                              Korpus
                                • 8 vajec
                                • 200 g práškového cukru
                                • 240 g polohrubej múky
                                • 160 ml oleja
                                • 160 ml vody
                                • 8 KL prášku do pečiva
                                  Krém
                                    • 600 ml ananásového pyré
                                    • 80 g zlatého klasu
                                    • 500 g mascarpone
                                    • 400 g práškového cukru
                                      Ananásová vložka
                                        • 170 g ananásového pyré
                                        • 35 g kryštálového cukru
                                        • 3,5 g pektínu
                                          Kokosová vložka
                                            • 100 g bielej čokolády
                                            • 75 g strúhaného kokosu
                                            • 65 g krémového kokosového mlieka
                                              Krém na obter
                                                • 10 bielkov
                                                • 600 g kryštálového cukru
                                                • 900 g masla
                                                • Žltá farba
                                                  Potretie
                                                    • 100 g ananásového pyré
                                                    • 0,1 l rumu
                                                    • 1 PL krémového kokosového mlieka
                                                      Zdobenie
                                                        • Modelovacia hmota - zelená
                                                        • Čierne potravinárske farbivo - na oči
                                                        • Červené potravinárske farbivo - na ústa
                                                          1. Korpus

                                                            Rúru vyhrejeme na 160 °C a pripravíme dva ráfiky s priemerom 18 cm, ktoré obalíme alobalom.
                                                            Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do peny pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, olej, vodu a sneh z bielkov. Vymiešané cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme do ráfikov a pečieme 30 minút. Upečené korpusy rozrežeme na polovicu.

                                                          2. Kokosová zložka

                                                            Kokosovú zložku pripravíme zmiešaním kokosu, kokosového mlieka a rozpustenej bielej čokolády.

                                                          3. Krém

                                                            Ananásové pyré zmiešame s pudingovým práškom a zahrievame, pokiaľ zmes nezhustne. Necháme vychladnúť. Keď má ananásový puding podobnú teplotu ako mascarpone, vyšľaháme tieto dve zložky do krému.

                                                          4. Ananásová zložka

                                                            Pyré zmiešame s pektínom a cukrom. Zmes varíme do zhustnutia. Rozdelíme na dve polovice a prelejeme do ráfikov o veľkosti 12 cm. Necháme vymraziť.

                                                          5. Krém na obter

                                                            Nad vodným kúpeľom šľaháme bielky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Následne zmes vyšľaháme do tuhého snehu, do ktorého pridáme zmäknuté maslo. Vymiešame.

                                                          6. Skladanie

                                                            Prvý plát korpusu potrieme ananásovým pyré zmiešaným s rumom a kokosovým mliekom. Cukrárskym vreckom vytvoríme vrstvu krému a do stredu vložíme ananásovú vložku. Zakryjeme korpusom.
                                                            Na ďalšom pláte postupujeme rovnako, namiesto ananásovej vložky pridáme vložku kokosovú. Zakryjeme ďalším plátom.
                                                            Opäť zopakujeme predošlý postup, do stredu pridáme ananásovú vložku. Zakryjeme posledným plátom a dáme zachladiť. Tortu dozdobíme do podoby ananásu.

                                                          7. Na záver

                                                            Z modelovacej hmoty vytvoríme listy, ktorými dekorujeme vrch torty. Na bok torty z krému na obter, ktorý sme si zafarbili vytvoríme oči a ústa.