Trhací chlebík
2,5 hod.
10 porcií
Popis
Trhací chlebík je skvelým jesenným koláčom, s ktorým sa môžete podeliť so svojimi najbližšími. Ja ten svoj venujem ockovi, ktorý je vášnivým pestovateľom všetkých druhov zeleniny a ovocia.
Ingrediencie
Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 180 g vody
- 30 g oleja
- 12 g droždia
- 10 g kryštálového cukru
- soľ
- 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
- 70 g masla
- 100 g gorgonzoly
- bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
- 500 g červenej cibule
- 500 ml červeného vína
- 100 ml červeného vínneho octu
- 60 g kryštálového cukru
- 50 ml oleja
Hubová espuma:
- 150 g sušených hríbov
- 40 g masla
- 2 ks šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany 40%
- soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať
Postup
- Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
- Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
- Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.
Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 180 g vody
- 30 g oleja
- 12 g droždia
- 10 g kryštálového cukru
- soľ
- 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
- 70 g masla
- 100 g gorgonzoly
- bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
- 500 g červenej cibule
- 500 ml červeného vína
- 100 ml červeného vínneho octu
- 60 g kryštálového cukru
- 50 ml oleja
Hubová espuma:
- 150 g sušených hríbov
- 40 g masla
- 2 ks šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany 40%
- soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať
- Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
- Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
- Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.