Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Trhací chlebík je skvelým jesenným koláčom, s ktorým sa môžete podeliť so svojimi najbližšími. Ja ten svoj venujem ockovi, ktorý je vášnivým pestovateľom všetkých druhov zeleniny a ovocia.

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 180 g vody
  • 30 g oleja
  • 12 g droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
  • 70 g masla
  • 100 g gorgonzoly
  • bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
  • 500 g červenej cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 100 ml červeného vínneho octu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 ml oleja
Hubová espuma:
  • 150 g sušených hríbov
  • 40 g masla
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany 40%
  • soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať

Postup

  1. Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
  2. Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 180 g vody
  • 30 g oleja
  • 12 g droždia
  • 10 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 200 g hokkaidového pyré
Bylinkové maslo:
  • 70 g masla
  • 100 g gorgonzoly
  • bylinky čerstvé
Cibuľový džem:
  • 500 g červenej cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 100 ml červeného vínneho octu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 ml oleja
Hubová espuma:
  • 150 g sušených hríbov
  • 40 g masla
  • 2 ks šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany 40%
  • soľ, biele korenie, muškátový orech, petržlenová vňať

Postup

  1. Cesto - Kvások necháme aktivovať v teplej vode s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a necháme kysnúť. Z masla, gorgonzoly a byliniek pripravíme bylinkové maslo. Po vykysnutí narežeme z cesta štvorce, ktoré lepíme k sebe maslom. Pečieme na 190 °C asi 20 min.
  2. Džem - Na oleji do zlatista opečieme cibuľku, pridáme cukor, zalejeme vínom a vínnym octom. Varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Espuma - Na masle opečieme šalotku, pridáme cesnak, namočené huby. Opražíme, zalejeme vodou a dochutíme. Rozmixujeme, prevaríme so smotanou. Dáme zachladiť.