Trifle s mangom
3 hod.
8
Popis
Mám 40-ročnú kamarátku Eriku. Sama vychováva 2 synov. Keďže mám 3 synov, tak ona mi je ako dcéra, ktorú som nikdy nemala. Ja sa jej snažím pomáhať radami, ona ma udržiava mladú. Preto by som jej rada toto trifle darovala.
Ingrediencie
Korpus
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 2 KL prášku do pečiva
- 2 vajcia
Krém
- 250 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 250 ml mlieka
- 1 struk vanilky
- 6 žĺtkov
- 50 g práškového cukru
- 1 PL pudingového prášku
Mangové coulis
- 300 g mangového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 7 g pektínu
Zdobenie
- mix ovocia
- mäta
Postup
-
Cesto
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Časť cesta nafarbíme a nakreslíme vzory. Vylejeme na plech. Pečieme na 190 °C cca 20 minút.
-
Krém
Zo struku vyškriabeme semienka. Zohrejeme s mliekom a šľahačkou. Pridáme žĺtky s cukrom a pudingovým práškom. Varíme do konzistencie pudingu. Necháme vychladnúť.
-
Mangové coulis
Pyré zohrejeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme do zovretia.
-
Vrstvenie
Trifle vrstvíme do pripraveného ozdobného pohára na stopke nasledovne: najprv cesto, naň krém a napokon mangové coulis. Ak máme aj zafarbené cesto, ukladáme ho vo vrstvách tak, aby vyniklo. Nakoniec dozdobíme nakrájaným ovocím a mätou.
Korpus
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 2 KL prášku do pečiva
- 2 vajcia
Krém
- 250 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 250 ml mlieka
- 1 struk vanilky
- 6 žĺtkov
- 50 g práškového cukru
- 1 PL pudingového prášku
Mangové coulis
- 300 g mangového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 7 g pektínu
Zdobenie
- mix ovocia
- mäta
-
Cesto
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Časť cesta nafarbíme a nakreslíme vzory. Vylejeme na plech. Pečieme na 190 °C cca 20 minút.
-
Krém
Zo struku vyškriabeme semienka. Zohrejeme s mliekom a šľahačkou. Pridáme žĺtky s cukrom a pudingovým práškom. Varíme do konzistencie pudingu. Necháme vychladnúť.
-
Mangové coulis
Pyré zohrejeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme do zovretia.
-
Vrstvenie
Trifle vrstvíme do pripraveného ozdobného pohára na stopke nasledovne: najprv cesto, naň krém a napokon mangové coulis. Ak máme aj zafarbené cesto, ukladáme ho vo vrstvách tak, aby vyniklo. Nakoniec dozdobíme nakrájaným ovocím a mätou.