Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Mám 40-ročnú kamarátku Eriku. Sama vychováva 2 synov. Keďže mám 3 synov, tak ona mi je ako dcéra, ktorú som nikdy nemala. Ja sa jej snažím pomáhať radami, ona ma udržiava mladú. Preto by som jej rada toto trifle darovala.

Ingrediencie

Korpus
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 2 vajcia
Krém
  • 250 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 250 ml mlieka
  • 1 struk vanilky
  • 6 žĺtkov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL pudingového prášku
Mangové coulis
  • 300 g mangového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 7 g pektínu
Zdobenie
  • mix ovocia
  • mäta

Postup

  1. Cesto

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Časť cesta nafarbíme a nakreslíme vzory. Vylejeme na plech. Pečieme na 190 °C cca 20 minút.

  2. Krém

    Zo struku vyškriabeme semienka. Zohrejeme s mliekom a šľahačkou. Pridáme žĺtky s cukrom a pudingovým práškom. Varíme do konzistencie pudingu. Necháme vychladnúť.

  3. Mangové coulis

    Pyré zohrejeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme do zovretia.

  4. Vrstvenie

    Trifle vrstvíme do pripraveného ozdobného pohára na stopke nasledovne: najprv cesto, naň krém a napokon mangové coulis. Ak máme aj zafarbené cesto, ukladáme ho vo vrstvách tak, aby vyniklo. Nakoniec dozdobíme nakrájaným ovocím a mätou.

Korpus
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 2 vajcia
Krém
  • 250 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 250 ml mlieka
  • 1 struk vanilky
  • 6 žĺtkov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL pudingového prášku
Mangové coulis
  • 300 g mangového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 7 g pektínu
Zdobenie
  • mix ovocia
  • mäta
  1. Cesto

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Časť cesta nafarbíme a nakreslíme vzory. Vylejeme na plech. Pečieme na 190 °C cca 20 minút.

  2. Krém

    Zo struku vyškriabeme semienka. Zohrejeme s mliekom a šľahačkou. Pridáme žĺtky s cukrom a pudingovým práškom. Varíme do konzistencie pudingu. Necháme vychladnúť.

  3. Mangové coulis

    Pyré zohrejeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme do zovretia.

  4. Vrstvenie

    Trifle vrstvíme do pripraveného ozdobného pohára na stopke nasledovne: najprv cesto, naň krém a napokon mangové coulis. Ak máme aj zafarbené cesto, ukladáme ho vo vrstvách tak, aby vyniklo. Nakoniec dozdobíme nakrájaným ovocím a mätou.