Logo Pečie celé Slovensko

Brusnicové diamanty od Katky

Brusnicové diamanty od Katky

Vianočný
špeciál

Katka z PCS

Recept od Katky

Ingrediencie

Cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 20 g vajec
  • 50 g sušených brusníc
  • 4 g soli

Postup

  1. Preosejeme hladkú múku, práškový cukor, soľ a zmiešame spolu s kúskami masla.
  2. Primiešame vajíčko a vytvoríme hladké cesto.
  3. Na záver primiešame nasekané brusnice.
  4. Cesto si rozdeľte na dve časti a vytvorte si bochníky s priemerom 3cm.
  5. Dajte zachladiť.
  6. Valce natrite vodou a vyvaľajte v kryštálovom cukre.
  7. Dajte zachladiť.
  8. Po vychladení nakrájajte kolieska s hrúbkou 0,5cm.
  9. Pečte na 180°C dokým okraje budú zlatistej farby.