Bravčová panenka so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami

Bravčová panenka so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami

Ingrediencie

  • 400 g bravčovej panenky
  • 1 citrón
  • 350 g zemiakov
  • 150 ml smotany na varenie
  • 200 ml jablkového džúsu
  • 2 jablká
  • 100 g zelených fazuliek
  • 3 PL kryštálového cukru
  • mletý fenikel
  • tymian
  • olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

  1. Zemiaky a jablká očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky uvaríme v hrnci so slanou vodou , jablká v hrnci s jablkovým džúsom a cukrom do mäkka. Fazuľky nakrájame.
  2. Bravčovú panenku očistíme, odblaníme, jemne nasolíme, nakoreníme a necháme chvíľku odležať.
  3. Potom ju na panvici s malým množstvom oleja pomaly opečieme z každej strany, preložíme na plech s papierom na pečenie, pridáme tymian, posypeme citrónovou kôrou a pečieme asi 10-14 minút (závisí od hrúbky panenky) pri teplote 180°C.
  4. Uvarené zemiaky aj uvarené jablká scedíme a spolu ich dáme do hrnca, zalejeme smotanou a pomaly redukujeme. Dochutíme soľou, pridáme sušený mletý fenikel, nakrájané zelené fazuľky a ešte chvíľku redukujeme, na záver pridáme citrónovú šťavu podľa chuti.
  5. Upečenú panenku necháme chvíľku oddychovať a pred servírovaním nakrájame na plátky hrubé cca 2 centimetre.
  6. Podávame bravčovú panenku so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami, všetko dozdobené bylinkami.