Bravčová panenka so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami
Bravčová panenka so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami
Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky
- 1 citrón
- 350 g zemiakov
- 150 ml smotany na varenie
- 200 ml jablkového džúsu
- 2 jablká
- 100 g zelených fazuliek
- 3 PL kryštálového cukru
- mletý fenikel
- tymian
- olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Zemiaky a jablká očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky uvaríme v hrnci so slanou vodou , jablká v hrnci s jablkovým džúsom a cukrom do mäkka. Fazuľky nakrájame.
- Bravčovú panenku očistíme, odblaníme, jemne nasolíme, nakoreníme a necháme chvíľku odležať.
- Potom ju na panvici s malým množstvom oleja pomaly opečieme z každej strany, preložíme na plech s papierom na pečenie, pridáme tymian, posypeme citrónovou kôrou a pečieme asi 10-14 minút (závisí od hrúbky panenky) pri teplote 180°C.
- Uvarené zemiaky aj uvarené jablká scedíme a spolu ich dáme do hrnca, zalejeme smotanou a pomaly redukujeme. Dochutíme soľou, pridáme sušený mletý fenikel, nakrájané zelené fazuľky a ešte chvíľku redukujeme, na záver pridáme citrónovú šťavu podľa chuti.
- Upečenú panenku necháme chvíľku oddychovať a pred servírovaním nakrájame na plátky hrubé cca 2 centimetre.
- Podávame bravčovú panenku so zemiakovo-jablkovým ragú s fazuľkami, všetko dozdobené bylinkami.