Carpaccio z marinovanej repy
Ingrediencie (4 porcie)
- 3 menšie červené repy
- 3 menšie žlté repy
- 1 biela reďkovka
- 2 - 3 červené reďkovky
- 100 ml jablkového octu
- 100 g medu
- 30 g šalátu Frisée
- 50 g kozieho syra
- 20 g píniových orieškov
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- bylinky
Postup
- Repu uvaríme v osolenej vode domäkka( asi 20 minút), každú farbu zvlášť.
- V miske dôkladne rozmiešame med s jablkovým octom. Kozí syr nakrájame na menšie kúsky a uložíme do chladničky, aby bol tuhší a pripravený na tepelnú úpravu.
- Píniové oriešky opatrne opečieme na malej panvici na miernom ohni.
- Reďkovku nakrájame na štvrtiny, zo šalátu vyberieme krajšie lístky.
- Uvarenú repu očistíme, nakrájame na tenké plátky, necháme vychladnúť a vložíme asi na 5 minút do misky s medovo - octovou omáčkou. Potom vyberieme a naukladáme na tanier ako carpaccio. Ak chceme, môžeme rovnakým spôsobom namarinovať aj reďkovky.
- Syr opečieme na miernom ohni na panvici do zlatista, môžeme ho potrieť zvyškom medu a servírujeme ho na repu. Všetko posypeme píniovými orieškami a dozdobíme štvrtinami reďkoviek.
- Nakoniec naukladáme šalát Frisée a mix byliniek.
- Marinovanú repu servírujeme s kozím syrom, píniovými orieškami a reďkovkou, dozdobené bylinkami podľa chuti.