Carpaccio z marinovanej repy

Carpaccio z marinovanej repy

Ingrediencie (4 porcie)

  • 3 menšie červené repy
  • 3 menšie žlté repy
  • 1 biela reďkovka
  • 2 - 3 červené reďkovky
  • 100 ml jablkového octu
  • 100 g medu
  • 30 g šalátu Frisée
  • 50 g kozieho syra
  • 20 g píniových orieškov
  • 1 KL soli
  • 1 KL cukru
  • bylinky

Postup

  1. Repu uvaríme v osolenej vode domäkka( asi 20 minút), každú farbu zvlášť.
  2. V miske dôkladne rozmiešame med s jablkovým octom. Kozí syr nakrájame na menšie kúsky a uložíme do chladničky, aby bol tuhší a pripravený na tepelnú úpravu.
  3. Píniové oriešky opatrne opečieme na malej panvici na miernom ohni.
  4. Reďkovku nakrájame na štvrtiny, zo šalátu vyberieme krajšie lístky.
  5. Uvarenú repu očistíme, nakrájame na tenké plátky, necháme vychladnúť a vložíme asi na 5 minút do misky s medovo - octovou omáčkou. Potom vyberieme a naukladáme na tanier ako carpaccio. Ak chceme, môžeme rovnakým spôsobom namarinovať aj reďkovky.
  6. Syr opečieme na miernom ohni na panvici do zlatista, môžeme ho potrieť zvyškom medu a servírujeme ho na repu. Všetko posypeme píniovými orieškami a dozdobíme štvrtinami reďkoviek.
  7. Nakoniec naukladáme šalát Frisée a mix byliniek.
  8. Marinovanú repu servírujeme s kozím syrom, píniovými orieškami a reďkovkou, dozdobené bylinkami podľa chuti.