Chrumkavé kuracie v kukuričnej strúhanke s pretlačenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou

Chrumkavé kuracie v kukuričnej strúhanke s pretlačenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

  • 2 vykostené kuracie stehná
  • 2 kuracie prsia
  • 200 g kukuričných lupienkov
  • 2 KL zemiakového škrobu
  • 1 KL sušeného cesnaku
  • 1 KL mletej červenej papriky
  • 1 KL rozmarínu
  • 1 KL bazalky
  • 3 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 250 g zemiakov
  • 2 jarné cibuľky
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 5 paradajok
  • 2 červené papriky
  • 150 ml červeného vína
  • ½ KL údenej papriky
  • 100 g masla
  • soľ
  • kryštálový cukor
  • mleté čierne korenie
  • bylinky na dozdobenie

Postup

  1. Kukuričné lupienky rozmixujeme na strúhanku, pridáme zemiakový škrob a ochutíme cesnakom, červenou paprikou, rozmarínom, bazalkou. Vznikne nám zmes na obaľovanie.
  2. Kurča naporcujeme na menšie kúsky, nasolíme, okoreníme a obalíme vo vajciach a zmesi na obaľovanie. Na plech s papierom na pečenie poukladáme obalené kúsky kurčaťa a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30-40 minút. Pred vybratím skontrolujeme, či je mäso prepečené.
  3. Paradajky pokrájame na menšie kúsky, dužinu odložíme na omáčku.
  4. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
  5. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme uvarené zemiaky, dochutíme, na záver pridáme kúsky paradajok a zjemníme 50 g masla.
  6. Červenú cibuľu a papriky očistíme a nakrájame, na olivovom oleji orestujeme, pridáme dužinu a zvyšky paradajok, premiešame a keď stiahneme zo sporáka, dochutíme údenou paprikou, vínom, soľou, korením a cukrom. Ďalej povaríme, kým sa tekutina odparí na polovicu. Na záver pridáme 50 g masla, rozmixujeme a precedíme.
  7. Podávame chrumkavé kuracie kúsky so zemiakovou zmesou, paradajkovou omáčkou, všetko dozdobené bylinkami.