Chrumkavé kuracie v kukuričnej strúhanke s pretlačenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou
Ingrediencie
- 2 vykostené kuracie stehná
- 2 kuracie prsia
- 200 g kukuričných lupienkov
- 2 KL zemiakového škrobu
- 1 KL sušeného cesnaku
- 1 KL mletej červenej papriky
- 1 KL rozmarínu
- 1 KL bazalky
- 3 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 250 g zemiakov
- 2 jarné cibuľky
- 100 ml olivového oleja
- 1 červená cibuľa
- 5 paradajok
- 2 červené papriky
- 150 ml červeného vína
- ½ KL údenej papriky
- 100 g masla
- soľ
- kryštálový cukor
- mleté čierne korenie
- bylinky na dozdobenie
Postup
- Kukuričné lupienky rozmixujeme na strúhanku, pridáme zemiakový škrob a ochutíme cesnakom, červenou paprikou, rozmarínom, bazalkou. Vznikne nám zmes na obaľovanie.
- Kurča naporcujeme na menšie kúsky, nasolíme, okoreníme a obalíme vo vajciach a zmesi na obaľovanie. Na plech s papierom na pečenie poukladáme obalené kúsky kurčaťa a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30-40 minút. Pred vybratím skontrolujeme, či je mäso prepečené.
- Paradajky pokrájame na menšie kúsky, dužinu odložíme na omáčku.
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
- Na olivovom oleji opražíme nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme uvarené zemiaky, dochutíme, na záver pridáme kúsky paradajok a zjemníme 50 g masla.
- Červenú cibuľu a papriky očistíme a nakrájame, na olivovom oleji orestujeme, pridáme dužinu a zvyšky paradajok, premiešame a keď stiahneme zo sporáka, dochutíme údenou paprikou, vínom, soľou, korením a cukrom. Ďalej povaríme, kým sa tekutina odparí na polovicu. Na záver pridáme 50 g masla, rozmixujeme a precedíme.
- Podávame chrumkavé kuracie kúsky so zemiakovou zmesou, paradajkovou omáčkou, všetko dozdobené bylinkami.