Cuketové krokety s čedarom a omáčkou zo syra s modrou plesňou
Ingrediencie (4 porcie)
- 2 cukety
- 80 g syra čedar
- 100 g syra s modrou plesňou
- 120 g hladkej múky
- 100 g strúhanky
- 150 g bieleho jogurtu
- 100 ml mlieka
- 1 jarná cibuľka
- 2 vajcia
- 4 vaječné žĺtky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- olej na vyprážanie
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
Postup
- Cuketu pozdĺžne narežeme, lyžicou odstránime stred, nastrúhame ju na strúhadle a jemne vytlačíme, aby sme odstránili nadbytočnú vodu. Pridáme 2 žĺtky, múku, 1 PL strúhanky, nastrúhaný čedar, najemno nasekanú jarnú cibuľku a dochutíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme krokety.
- V miske vymiešame biely jogurt, nastrúhaný syr s modrou plesňou, soľ, korenie, pretlačený cesnak a na záver dochutíme šťavou z citróna.
- Kroketky obalíme v žĺtkoch a v strúhanke dvakrát a pomaly na miernom ohni , aby sa stihli aj zvnútra prepiecť, vysmážame do zlatista.
- Podávame cuketové krokety so syrovou omáčkou, dozdobené bylinkami.