Cuketové krokety s čedarom a omáčkou zo syra s modrou plesňou

Cuketové krokety s čedarom a omáčkou zo syra s modrou plesňou

Ingrediencie (4 porcie)

  • 2 cukety
  • 80 g syra čedar
  • 100 g syra s modrou plesňou
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 100 ml mlieka
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 vajcia
  • 4 vaječné žĺtky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • bylinky

Postup

  1. Cuketu pozdĺžne narežeme, lyžicou odstránime stred, nastrúhame ju na strúhadle a jemne vytlačíme, aby sme odstránili nadbytočnú vodu. Pridáme 2 žĺtky, múku, 1 PL strúhanky, nastrúhaný čedar, najemno nasekanú jarnú cibuľku a dochutíme. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme krokety.
  2. V miske vymiešame biely jogurt, nastrúhaný syr s modrou plesňou, soľ, korenie, pretlačený cesnak a na záver dochutíme šťavou z citróna.
  3. Kroketky obalíme v žĺtkoch a v strúhanke dvakrát a pomaly na miernom ohni , aby sa stihli aj zvnútra prepiecť, vysmážame do zlatista.
  4. Podávame cuketové krokety so syrovou omáčkou, dozdobené bylinkami.