Hovädzie rolky s kokosom, kuskusom, zeleninou a omáčkou z červeného vína
Ingrediencie
- 300 g hovädzej falošnej roštenky
- 100 g kokosu
- 2 mrkvy
- mleté čili
- mletá kurkuma
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 KL cukru
- 250 ml červeného vína
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml slnečnicového oleja
- 100 ml vínneho octu
- 150 g kuskusu
- 150 g masla
- 200 g šampiňónov
- 1 červená paprika
- 1 pór
- 20 g tymiánu
- 20 g pažítky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.
- Mrkvu nastrúhame, orestujeme na 20 g masla, pridáme kokos, posolíme, okoreníme a môžeme pridať čili alebo kurkumu podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť, naplníme ňou plátky mäsa, zatočíme do fólie, stiahneme, fóliu popicháme a vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou. Varíme asi 20 minút, kontrolujeme mäkkosť.
- Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu a 2 na drobno nakrájané strúčiky cesnaku, 5 vetvičiek tymiánu, pridáme dijonskú horčicu, cukor, podlejeme červeným vínom a necháme redukovať. Potom precedíme, dochutíme soľou, korením a mixérom zašľaháme ešte 1 PL masla. Takto pripravenú omáčku odložíme, aby sme pred servírovaním mohli v nej jemne ohriať uvarené mäsové rolky.
- Kuskus v miske zalejeme 200 ml horúcej vody, dochutíme 1 PL masla, soľou, misku uzatvoríme fóliou a necháme stáť, pokiaľ kuskus nasiakne tekutinou a zmäkne.
- Pór, papriku a šampiňóny nakrájame na malé kúsky, orestujeme na masle, dochutíme soľou, korením, vínnym octom, nasekanou pažítkou. Zmiešame s kuskusom.
- Mäsové rolky jemne namočíme do omáčky z červeného vína, prehrejeme a podávame so zeleninovým kuskusom, preliate vínovou omáčkou, všetko dozdobené bylinkami.