Hovädzie rolky s kokosom, kuskusom, zeleninou a omáčkou z červeného vína

Hovädzie rolky s kokosom, kuskusom, zeleninou a omáčkou z červeného vína

Ingrediencie

  • 300 g hovädzej falošnej roštenky
  • 100 g kokosu
  • 2 mrkvy
  • mleté čili
  • mletá kurkuma
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 KL cukru
  • 250 ml červeného vína
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 ml vínneho octu
  • 150 g kuskusu
  • 150 g masla
  • 200 g šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • 1 pór
  • 20 g tymiánu
  • 20 g pažítky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, cez fóliu vyklepeme, osolíme, okoreníme.
  2. Mrkvu nastrúhame, orestujeme na 20 g masla, pridáme kokos, posolíme, okoreníme a môžeme pridať čili alebo kurkumu podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť, naplníme ňou plátky mäsa, zatočíme do fólie, stiahneme, fóliu popicháme a vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou. Varíme asi 20 minút, kontrolujeme mäkkosť.
  3. Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu a 2 na drobno nakrájané strúčiky cesnaku, 5 vetvičiek tymiánu, pridáme dijonskú horčicu, cukor, podlejeme červeným vínom a necháme redukovať. Potom precedíme, dochutíme soľou, korením a mixérom zašľaháme ešte 1 PL masla. Takto pripravenú omáčku odložíme, aby sme pred servírovaním mohli v nej jemne ohriať uvarené mäsové rolky.
  4. Kuskus v miske zalejeme 200 ml horúcej vody, dochutíme 1 PL masla, soľou, misku uzatvoríme fóliou a necháme stáť, pokiaľ kuskus nasiakne tekutinou a zmäkne.
  5. Pór, papriku a šampiňóny nakrájame na malé kúsky, orestujeme na masle, dochutíme soľou, korením, vínnym octom, nasekanou pažítkou. Zmiešame s kuskusom.
  6. Mäsové rolky jemne namočíme do omáčky z červeného vína, prehrejeme a podávame so zeleninovým kuskusom, preliate vínovou omáčkou, všetko dozdobené bylinkami.