Hydinová paštéta s toastom a marinovými brusnicami

Hydinová paštéta s toastom a marinovými brusnicami

Hydinová paštéta s toastom a marinovými brusnicami

Ingrediencie (4 porcie)

  • 300 g hydinových pečienok
  • 200 g kuracích pŕs
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 30 g sušených hrozienok
  • 30 g sušených alebo mrazených brusníc
  • 4 toasty
  • 100 g masla
  • 200 ml červeného vína
  • 750 ml vody
  • soľ
  • kryštálový cukor
  • čerstvý tymian
  • bylinky

Postup

  1. Cibuľu očistíme a vložíme do hrnca s olejom, pridáme strúčiky cesnaku a pomaly restujeme. Po chvíli pridáme hrozienka.
  2. Očistené hydinové pečienky a nakrájané kuracie prsia na panvici s olejom orestujeme, pridáme do hrnca so základom, podlejeme červeným vínom, osolíme, okoreníme a varíme asi 20minút.
  3. Do iného malého hrnca dáme vodu s cukrom a redukujeme.
  4. Do zredukovaného, ešte teplého cukrového rozvaru pridáme brusnice, uzatvoríme potravinárskou fóliou a necháme luhovať asi 15minút. Potom brusnice vyberieme.
  5. Pečienky odstavíme, hustú časť vložíme do mixéra, tekutú odložíme na riedenie. Pridáme 30 g masla a všetko rozmixujeme dohladka. Na záver dochutíme soľou a korením. V prípade, že má zmes hrudky, precedíme ju do misky a aj s miskou vložíme do nádoby s ľadom, aby čo najskôr vychladla.
  6. Toast opečieme na masle z oboch strán do zlatista a vysušíme na papieri.
  7. Servírujeme hydinovú paštétu s brusnicami a toastom.