Hydinová paštéta s toastom a marinovými brusnicami
Ingrediencie (4 porcie)
- 300 g hydinových pečienok
- 200 g kuracích pŕs
- 100 ml olivového oleja
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 30 g sušených hrozienok
- 30 g sušených alebo mrazených brusníc
- 4 toasty
- 100 g masla
- 200 ml červeného vína
- 750 ml vody
- soľ
- kryštálový cukor
- čerstvý tymian
- bylinky
Postup
- Cibuľu očistíme a vložíme do hrnca s olejom, pridáme strúčiky cesnaku a pomaly restujeme. Po chvíli pridáme hrozienka.
- Očistené hydinové pečienky a nakrájané kuracie prsia na panvici s olejom orestujeme, pridáme do hrnca so základom, podlejeme červeným vínom, osolíme, okoreníme a varíme asi 20minút.
- Do iného malého hrnca dáme vodu s cukrom a redukujeme.
- Do zredukovaného, ešte teplého cukrového rozvaru pridáme brusnice, uzatvoríme potravinárskou fóliou a necháme luhovať asi 15minút. Potom brusnice vyberieme.
- Pečienky odstavíme, hustú časť vložíme do mixéra, tekutú odložíme na riedenie. Pridáme 30 g masla a všetko rozmixujeme dohladka. Na záver dochutíme soľou a korením. V prípade, že má zmes hrudky, precedíme ju do misky a aj s miskou vložíme do nádoby s ľadom, aby čo najskôr vychladla.
- Toast opečieme na masle z oboch strán do zlatista a vysušíme na papieri.
- Servírujeme hydinovú paštétu s brusnicami a toastom.