Knedličky plnené zeleninou a syrom s omáčkou z medvedieho cesnaku
Knedličky plnené zeleninou a syrom s omáčkou z medvedieho cesnaku
Ingrediencie
- 300 g zemiakov
- 150 g hladkej múky
- 50 g krupice
- 3 vajcia
- 1 KL soli
- 2 menšie mrkvy
- ½ zeler
- 1 pór
- 2 šalotky
- 3 malé papriky ( červená, žltá, zelená)
- 250 ml smotany na varenie
- 100 g masla
- 100 g parmezánu
- 30 g pažítky
- 150 g medvedieho cesnaku
- 100 g baby špenátu
- 200 ml koňaku
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
Postup
- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme 2 vajcia, múku, krupicu, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 20 minút odpočívať v chladničke.
- Na masle orestujeme najemno nakrájanú šalotku, pridáme na kocky pokrájaný pór, farebnú papriku, mrkvu a jemne orestujeme. Potom podlejeme asi 100 ml smotany, dochutíme soľou a korením a necháme redukovať. Na záver pridáme parmezán a nasekanú pažitku. Necháme vychladnúť.
- Na šalotke orestujeme mrkvu, zeler a cesnak, pridáme prvú polovicu koňaku, podlejeme vývarom alebo vodou a podusíme asi 15 minút.
- Zmes vložíme do mixéra, pridáme aj medvedí cesnak so špenátom a vymixujeme do hladka. Po rozmixovaní omáčku precedíme cez jemné sitko, vložíme do menšieho hrnca, pridáme druhú polovicu koňaku a jemne povaríme. Na záver pridáme zvyšok masla, smotany, muškátový orech a ešte prevaríme.
- Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme, vykrojíme kruhy a do stredu vložime vychladnutú plnku. Dôkladne uzatvoríme a uvaríme v osolenej vode.
- Servírujeme plnené knedličky s omáčkou, posypané pažitkou.