Kuracia roláda s hubami, baby zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Kuracia roláda s hubami, baby zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Ingrediencie (4 porcie)
- 500 g kuracích stehien
- 500 g kuracích pŕs
- 100 ml sladkej smotany
- 80 g masla
- 1 vajce
- 200 g baby zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- 100 ml olivového oleja
- 150 g čerstvých húb
- 500 ml červeného vína
- 2 PL balsamica
- čerstvý rozmarín
- soľ
- mleté čierne korenie
- kryštálový cukor
Postup
- Baby zemiaky prekrojíme na polovice, uložíme na plech s papierom na pečenie, osolíme, pridáme rozmarín, polovice cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a približne 20 minút pečieme.
- Do menšieho hrnca nalejeme červené víno, balsamico, pridáme 3 PL cukru a pomaly redukujeme asi 20 minút.
- Šalotku očistíme, nakrájame na menšie kusy, vložíme do menšieho hrnca s olejom a pomaly restujeme.
- Huby umyjeme, osušíme na papieri, nakrájame na menšie kusy, mierne ich orestujeme ( asi 10 minút), dochutíme soľou, korením a necháme pomaly vychladnúť.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra spolu s vajíčkom a maslom, dochutíme soľou a počas procesu pridáme asi 100 ml smotany. Mixujeme, kým sa zmes dohladka nespojí. Potom ju preložíme do misky, pridáme už vychladnutú hríbovú zmes a premiešame.
- Kuracie stehná vykostíme a pod fóliou ich kožou nadol vyklepeme tak, aby boli rovnomerné. Osolíme, okoreníme, potrieme pripravenou zmesou, pomocou fólie zakrútime a stiahneme. Celé ešte obalíme v alobale, vložíme do hrnca s osolenou vodou a povaríme asi 20 minút. Počas varenia otáčame. Roláda musí byť pod vodou zaťažená, aby sa rovnomerne pripravila.
- Zredukované červené víno odstavíme, pridáme asi 20-30 g masla a rozmixujeme ponorným mixérom. Môžeme dosoliť.
- Hotovú roládu rozbalíme, na panvici s maslom jemne opečieme do zlatista, nakrájame a servírujeme s baby zemiakmi, omáčkou z červeného vína, všetko dozdobené bylinkami.