Rigatoni so špenátom, mozzarellou a pestom zo sušených paradajok

Rigatoni so špenátom, mozzarellou a pestom zo sušených paradajok

Rigatoni so špenátom, mozzarellou a pestom zo sušených paradajok

Ingrediencie (4 porcie)

  • 400 g cestovín rigatoni
  • 100 g baby špenátu
  • 250 g mozzarelly
  • 200 ml olivového oleja
  • 80 g solených arašidov
  • 50 g parmezánu
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 200 g sušených paradajok v oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • voda na varenie cestovín

Postup

  1. Do väčšieho hrnca dáme 1,5-2 litre vody, necháme zovrieť, pridáme soľ a olivový olej. Voda na cestoviny musi byť presolená. Po zovretí pridáme cestoviny a varíme približne 10-12 minút. Cestoviny scedíme, keď sú uvarené al dente (nie úplne mäkké) a pokvapkáme ich olivovým olejom. Vodu z cestovín si odložíme.
  2. Mozzarelu nakrájame na menšie kocky.
  3. Parmezán najemno nastrúhame.
  4. Do mixéra dáme olivový olej, sušené paradajky, petržlenovú vňať bez stopky, slané arašidy, cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne dohladka zmixujeme.
  5. Toto pesto vysypeme na panvicu, pridáme trochu vody z cestovín, zahrejeme, aby sa zmes spojila a zmiešame s cestovinami. Ak je zmes ešte hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu.
  6. Zmiešame , dochutíme soľou, korením a na záver pridáme nakrájané kúsky mozzarelly.
  7. Na tanieri servírujeme s lístkami baby špenátu.