Šalát z rímskych listov s kuracím mäsom, vajcom, parmezánovou strúhankou a sušenými paradajkami
Šalát z rímskych listov s kuracím mäsom, vajcom, parmezánovou strúhankou a sušenými paradajkami
Ingrediencie
- 150 g rímskeho šalátu
- 200 g kuracích pŕs
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 limetka
- 2 strúčiky cesnaku
- kari korenie
- 300 ml slnečnicového oleja
- 50 g masla
- 5 vajec
- 30 g dijonskej horčice
- 1 KL práškového cukru
- 60 g parmezánu
- 3 suché pečivá
- 150 g cherry paradajok
- 200 ml olivového oleja
- soľ
- trochu čerstvého tymiánu
- bylinky na dozdobenie
Postup
- Šalát pripravíme do misky.
- Cherry paradajky prekrojíme na polovice , uložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ, cukor, tymián a sušíme v rúre pri teplote 110°C asi 40-60 minút. Priebežne kontrolujeme.
- V mixéri vyšľaháme 3 žĺtky, soľ, dijonskú horčicu, pomaly pridávame olej až pokiaľ nezhustne. Na záver do zmesi zašľaháme nastrúhaný parmezán, dochutíme limetkou, soľou a korením. Dressing uložíme do chladničky.
- Kuracie prsia nakrájame. Na marinádu zmiešame biely jogurt, kari korenie, soľ, cukor a šťavu z limetky. V tejto marináde obalíme kuracie prsia, premiešame a upečieme na panvici alebo plechu na pečenie.
- 2 vajcia varíme 6 minút vo vode, potom ich očistíme a prekrojíme.
- Nastrúhaný parmezán vysypeme na plech s papierom na pečenie a asi na 10 minút sušíme v rúre vyhriatej na 170 °C. Necháme vychladnúť.
- Pečivo rovnako sušíme v rúre 10-15 minút, potom ho rozmixujeme s parmezánom a tymianom.
- Na panvici s maslom opečieme strúhanku z pečiva a parmezánu, pridáme vetvičky tymianu, citrónovú kôru a opekáme do chrumkava a zlatista.
- Podávame kuriacie prsia na rímskom šaláte s dressingom, polovicou vajíčka, doma sušenými paradajkami a parmezánovou mrvenicou, dozdobené bylinkami.