Šalát z rímskych listov s kuracím mäsom, vajcom, parmezánovou strúhankou a sušenými paradajkami

Šalát z rímskych listov s kuracím mäsom, vajcom, parmezánovou strúhankou a sušenými paradajkami

Ingrediencie

  • 150 g rímskeho šalátu
  • 200 g kuracích pŕs
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 1 limetka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kari korenie
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • 50 g masla
  • 5 vajec
  • 30 g dijonskej horčice
  • 1 KL práškového cukru
  • 60 g parmezánu
  • 3 suché pečivá
  • 150 g cherry paradajok
  • 200 ml olivového oleja
  • soľ
  • trochu čerstvého tymiánu
  • bylinky na dozdobenie

Postup

  1. Šalát pripravíme do misky.
  2. Cherry paradajky prekrojíme na polovice , uložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ, cukor, tymián a sušíme v rúre pri teplote 110°C asi 40-60 minút. Priebežne kontrolujeme.
  3. V mixéri vyšľaháme 3 žĺtky, soľ, dijonskú horčicu, pomaly pridávame olej až pokiaľ nezhustne. Na záver do zmesi zašľaháme nastrúhaný parmezán, dochutíme limetkou, soľou a korením. Dressing uložíme do chladničky.
  4. Kuracie prsia nakrájame. Na marinádu zmiešame biely jogurt, kari korenie, soľ, cukor a šťavu z limetky. V tejto marináde obalíme kuracie prsia, premiešame a upečieme na panvici alebo plechu na pečenie.
  5. 2 vajcia varíme 6 minút vo vode, potom ich očistíme a prekrojíme.
  6. Nastrúhaný parmezán vysypeme na plech s papierom na pečenie a asi na 10 minút sušíme v rúre vyhriatej na 170 °C. Necháme vychladnúť.
  7. Pečivo rovnako sušíme v rúre 10-15 minút, potom ho rozmixujeme s parmezánom a tymianom.
  8. Na panvici s maslom opečieme strúhanku z pečiva a parmezánu, pridáme vetvičky tymianu, citrónovú kôru a opekáme do chrumkava a zlatista.
  9. Podávame kuriacie prsia na rímskom šaláte s dressingom, polovicou vajíčka, doma sušenými paradajkami a parmezánovou mrvenicou, dozdobené bylinkami.