Škótske vajce s krémovým špenátom
Škótske vajce s krémovým špenátom
Ingrediencie (4 porcie)
- 4 vajcia
- 250 g mletého mäsa
- 60 g parmezánu
- 100 g hladkej múky
- 200 g baby špenátu
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g smotanového syra
- 1 KL soli
- ¼ KL čierneho korenia
- ¼ KL kajenského korenia
- ¼ KL drvenej rasce
- olej na vyprážanie
- 2 vajcia na obaľovanie
- 150 g strúhanky
- 120 ml smotany na varenie
- 50 g masla
- bylinky
Postup
- Štyri vajcia uvaríme vo vriacej vode, potom preložíme do studenej a olúpeme.
- Medzitým v miske rozmiešame mleté mäso, korenie, soľ a 30 g nastrúhaného parmezánu, zmes dobre premiešame a rozdelíme na rovnaké časti, aby sme mali škótske vajcia rovnako veľké.
- Uvarené vajíčka obalíme v mäsovej zmesi a potom v klasickom trojobale z vajec, múky a strúhanky.
- Očistenú šalotku a cesnak nakrájame, na masle jemne orestujeme, pridáme smotanu a syr a na malom plameni necháme spojiť. Dochutíme korením, soľou, rascou a kajenským korením. Po chvíľke redukovania pridáme čerstvý špenát a po odstavení ešte vmiešame zvyšok parmezánu.
- Škótske vajcia vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja a podávame s krémovým špenátom ozdobené bylinkami.