Škótske vajce s krémovým špenátom

Škótske vajce s krémovým špenátom

Škótske vajce s krémovým špenátom

Ingrediencie (4 porcie)

  • 4 vajcia
  • 250 g mletého mäsa
  • 60 g parmezánu
  • 100 g hladkej múky
  • 200 g baby špenátu
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g smotanového syra
  • 1 KL soli
  • ¼ KL čierneho korenia
  • ¼ KL kajenského korenia
  • ¼ KL drvenej rasce
  • olej na vyprážanie
  • 2 vajcia na obaľovanie
  • 150 g strúhanky
  • 120 ml smotany na varenie
  • 50 g masla
  • bylinky

Postup

  1. Štyri vajcia uvaríme vo vriacej vode, potom preložíme do studenej a olúpeme.
  2. Medzitým v miske rozmiešame mleté mäso, korenie, soľ a 30 g nastrúhaného parmezánu, zmes dobre premiešame a rozdelíme na rovnaké časti, aby sme mali škótske vajcia rovnako veľké.
  3. Uvarené vajíčka obalíme v mäsovej zmesi a potom v klasickom trojobale z vajec, múky a strúhanky.
  4. Očistenú šalotku a cesnak nakrájame, na masle jemne orestujeme, pridáme smotanu a syr a na malom plameni necháme spojiť. Dochutíme korením, soľou, rascou a kajenským korením. Po chvíľke redukovania pridáme čerstvý špenát a po odstavení ešte vmiešame zvyšok parmezánu.
  5. Škótske vajcia vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja a podávame s krémovým špenátom ozdobené bylinkami.