Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Ingrediencie

  • 400 g filetu z lososa
  • 1 šalotka
  • šťava z ½ citróna
  • 80 g creme fraiche
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL sezamového oleja
  • 2 PL sójovej omáčky
  • ¼ KL wasabi
  • 50 g masla
  • čerstvý koriander
  • pažítka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sezamové semienka
  • toasty

Postup

  1. Z lososa odstránime kožu s tukom, nakrájame ho na malé kocky a v miske uložíme do chladu. Pridáme nadrobno nasekanú šalotku a najemno nasekaný koriander, sójovú omáčku, sezamový olej, soľ, korenie, trošku wasabi a všetko dôkladne premiešame.
  2. Na záver zmes na tatarák dochutíme citrónovou šťavou a pridáme sezamové semienka.
  3. Creme fraiche vymiešame s citrónovou šťavou, soľou a korením.
  4. Sezamové semienka opečieme na suchej panvici.
  5. Toast opečieme na masle z oboch strán.
  6. Podávame lososový tatarák s ochuteným creme fraiche a toastom.