Tatarák z lososa
Ingrediencie
- 400 g filetu z lososa
- 1 šalotka
- šťava z ½ citróna
- 80 g creme fraiche
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL sezamového oleja
- 2 PL sójovej omáčky
- ¼ KL wasabi
- 50 g masla
- čerstvý koriander
- pažítka
- soľ
- mleté čierne korenie
- sezamové semienka
- toasty
Postup
- Z lososa odstránime kožu s tukom, nakrájame ho na malé kocky a v miske uložíme do chladu. Pridáme nadrobno nasekanú šalotku a najemno nasekaný koriander, sójovú omáčku, sezamový olej, soľ, korenie, trošku wasabi a všetko dôkladne premiešame.
- Na záver zmes na tatarák dochutíme citrónovou šťavou a pridáme sezamové semienka.
- Creme fraiche vymiešame s citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Sezamové semienka opečieme na suchej panvici.
- Toast opečieme na masle z oboch strán.
- Podávame lososový tatarák s ochuteným creme fraiche a toastom.