Tekvicová polievka s marinovaným zázvorom a kokosovým mliekom

Tekvicová polievka s marinovaným zázvorom a kokosovým mliekom

Tekvicová polievka s marinovaným zázvorom a kokosovým mliekom

Ingrediencie

  • 750 g maslovej tekvice
  • 25 g tekvicových semienok
  • 75 g šalotky
  • 1 ks stonkového zeleru
  • 75 g mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml sladkej smotany
  • 75 g masla
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 100 g creme fraiche
  • 25 g marinovaného zázvoru
  • pažítka
  • šalvia
  • biele korenie
  • kryštálový cukor
  • soľ
  • olej

Postup

  1. Šalotku a cesnak nakrájame, tekvicu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na kocky.
  2. Creme fraiche rozmiešame s trochou sladkej smotany a pridáme najemno nasekanú pažítku.
  3. Do pripraveného hrnca dáme olej, na rozohriatom oleji orestujeme šalotku, cesnak, tekvicu, mrkvu a sedano zeler, jemne podusíme a posolíme.
  4. Potom pridáme šalviu, podlejeme vodou, krátko povaríme, pridáme kokosové mlieko, sladkú smotanu a na záver maslo s marinovaným zázvorom. Takto spolu povaríme ešte asi 10 minút a tesne pred rozmixovaním dochutíme soľou, korením a šťavou z marinovaného zázvoru.
  5. Rozmixujeme, aby bola polievka čo najjemnejšia.
  6. Na panvici zľahka nasucho opražíme tekvicové semienka a pri pukavom zvuku pridáme 1 KL cukru, pomaly ho necháme rozpustiť, aby sa semienka jemne skaramelizovali.