Uhorková polievka s marinovanou paprikou, kôprom a cmarom
Uhorková polievka s marinovanou paprikou, kôprom a cmarom
Ingrediencie
- 4 šalátové uhorky
- 150 ml bieleho vínneho octu
- 200 ml cmaru
- 20 g sušeného kôpru
- 250 ml sladkej smotany
- ½ KL kryštálového cukru
- ½ KL bieleho korenia
- ½ KL soli
- 200 ml olivového oleja
- 1 citrón
- 3 menšie papriky ( žltá, zelená, červená)
- 20 g tymiánu
- 250 g kyslej smotany
- 2 cibule
- 120 g hladkej múky
- 200 ml slnečnicového oleja
Postup
- Uhorky nakrájame na menšie kusy a spolu s vínnym octom, cukrom, cmarom, sladkou smotanou, soľou a kôprom rozmixujeme v mixéri dohladka. Odložíme do chladničky.
- Papriky na plameni alebo v rúre pri teplote 160 °C opečieme ( 20-25 minút), po upečení ich prikryjeme fóliou, aby sa sparili a aby sme ich vedeli ošúpať. Po ošúpaní nakrájame na malé kocky a v miske vymiešame s citrónovou kôrou, kyslou smotanou, sušeným kôprom, tymianom. Dochutíme.
- Vo väčšom kastróliku predhrejeme olej. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, obalíme v múke a pomaly vysmážame v oleji do zlatista. Potom osušíme na papieri.
- Studenú uhorkovú polievku podávame s marinovanými paprikami v smotane a s chrumkavou cibuľkou, dozdobené bylinkami.