Vajičkovy toast s mozzarellou a paradajkami
Ingrediencie (4 porcie)
- 8 toastových chlebov
- 2 mozzarelly ( 2 x 125 g)
- 2 paradajky
- 300 g bazalky
- 80 g kešu orechov
- 50 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml olivového oleja
- 3 vajcia
- 300 g panko strúhanky
- 2 šalotky
- 4 červené papriky
- 30 g masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 KL sušeného tymianu
- 1 KL údenej papriky
- 200 ml smotany na varenie
- olej na vyprážanie
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Šalotku očistíme a orestujeme na olivovom oleji, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú papriku, osolíme, pridáme cukor, restujeme, potom odložíme zo sporáka a pridáme sušenú údenú papriku, tymián, mierne podlejeme vodou a varíme ešte asi 15-20 minút. Potom do omáčky pridáme smotanu, ešte povaríme asi 10 minút, na záver pridáme maslo, všetko dohladka rozmixujeme, precedíme a dochutíme.
- V mixéri dohladka vymixujeme kešu orechy, bazalku, parmezán, soľ, korenie, cesnak a olivový olej.
- Toastový chlieb potrieme pestom, uložíme naň natenko nakrájanú mozzarellu, paradajku, mierne osolíme a spojíme s druhým toastom, ktorý sme tiež potreli pestom.
- V miske rozmiešame vajcia, do druhej misky si pripravíme strúhanku. Spojené toasty obalíme vo vajci a strúhanke a vyprážame na miernom ohni do zlatista z oboch strán.
- Vyprážané toasty servírujeme s paprikovou omáčkou dozdobené bylinkami.