Čo by bolo, keby...?

Relácie sú určené deťom, ale aj dospelým poslucháčom, ktorým zvedavosť nie je cudzia.
Program sa venuje témam z oblasti histórie, biológie, kultúry, spoločnosti alebo iným fenoménom, o ktorých sa oplatí hovoriť.
Rozhovory s odborníkmi na danú oblasť dopĺňajú rozhovory s deťmi, otázky detí, ankety, ukážky z literatúry alebo z rozhlasového archívu.

Vysiela sa: nedeľa 17:05-18:00 a strieda sa s reláciou "Na vlastné nohy".
Popis epizódy
Otepľovanie a vysušovanie krajiny, klčovanie dažďových pralesov, zamorené ovzdušie, tony plastu plávajúceho v mori, vymierajúce živočíchy... Naša chorá zemeguľa potrebuje liečbu, to vieme všetci, tak ako vieme presmutne ochkať nad jej zlým zdravotným stavom. Povedzme si ale úprimne. Myslíte, že takéto reči niečo vyriešia? Hovorí sa, že ozajstná zmena prichádza zdola. A v tomto prípade doslova. Od vás, najmenších. V relácii "Čo by bolo, keby naša škola ozelenela", vás zoznámime s deťmi, ktoré sa rozhodli zobrať svoju budúcnosť do vlastných rúk a začať konať. Takých detí sú po Slovensku stovky ba čo viac, tisícky. Nájdete ich na zelených školách, ktoré aj robia to, čo učia. Ich užitočné aktivity menia okolie, ľudí i celé mestá k lepšiemu. A sú nádejou pre nás všetkých. Reláciou sprevádza Lucia Šaráková.