Čo by bolo, keby...?

Relácie sú určené deťom, ale aj dospelým poslucháčom, ktorým zvedavosť nie je cudzia.
Program sa venuje témam z oblasti histórie, biológie, kultúry, spoločnosti alebo iným fenoménom, o ktorých sa oplatí hovoriť.
Rozhovory s odborníkmi na danú oblasť dopĺňajú rozhovory s deťmi, otázky detí, ankety, ukážky z literatúry alebo z rozhlasového archívu.

Vysiela sa: každú druhú nedeľu 17:05-18:00 (strieda sa s rozhlasovými hrami pre mládež).
Popis epizódy
Snovačky, lovčíky, pradiare, strehúňe, skákavky, kútniky, plachtárky - to sú všetko rôzne mená jedného veľkého chlpatého a nohatého spoločenstva, ktoré nás pozve do svojho sveta. Sú jedovaté, niektoré dokážu bez potravy vydržať aj roky a potápať sa pod vodou. Dávajú si darčeky, ktoré si balia do špeciálneho baliaceho papiera a dokonca tancujú. Samičky sú super mamy a keď ich máme v byte, vraj to prináša šťastie. Vitajte v pavúčej spoločnosti! Viac o živote týchto osemnohých stvorení nám porozpráva Spiderman, pardón, arachnológ teda odborník na pavúky, Pavol Purgat, vedecký pracovník z Ústavu krajinnej ekológie Slovenskej akadémie vied. Ale je to tak trochu aj Spiderman, pavúky ho totiž pohrýzli už veľa krát a preto nás bude zaujímať, či od nich náhodou nezískal aj nejaké tie pavúčie superschopnosti. Aké sú to? Aj to sa dozviete v relácii Čo by bolo, keby sme sa chytili do pavúčej siete. Sprevádzať vás ňou bude Lucia šaráková.