Japonsko: človek a príroda v harmónii
Dvojka | Streda 25.10.2017, Šoju a tajomstvo japonskej kuchyne
Nevhodné do 7 rokov
Skryté titulky
Audio komentár
HD
Dokument
Po celé stáročia dokázali Japonci čerpať z pokladov prírody. Japonci vedeli, že ich nedokáže uživiť iba ich pevnina, a preto vždy získavali svoje potraviny aj z mora. Zároveň dokázali destilovať a izolovať to najlepšie, čo našli nielen v oceánoch, ale aj lesoch a v horách ich súostrovia. Pre vašu dokonalú výživu, tvrdia, musíte otvoriť všetky svoje zmysly, musíte vnímať svet okolo vás! - A tak objavili Japonci neuveriteľné a vzácne chute i živiny. Na to, aby ste prenikli do tohto sveta, musíte sa vybrať spolu s tvorcami tohto filmu na cestu do mikroskopického sveta japonských chutí - chutí zázrakov. Je to svet Daši a Šoju. Japonská kuchyňa by bez týchto príchutí nikdy nemala tú úroveň, akú dnes má....