Slovensko chutí
Sobota 17.06.2017
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby.
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš; ktorí nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. Pani Mária nám so svojou kamarátkou, pani Martou, predstaví recept na kedysi tradičné, chlapské raňajky, hríbové drobce. Ako si Tomáš poradí s obmenou tohto naozaj výdatného jedla?
Účinkujúci:
Lucia Gulišová - milovníčka jedla a dobrých receptov. Amatérska kuchárka, ktorá varí s vášňou a srdcom, o čom svedčia predovšetkým jej koláče a zákusky. Na jedle miluje tvorivosť, dobrú spoločnosť a v relácii nás bude sprevádzať svetom tradičných receptov.
Tomáš Tejbus – skúsený šéfkuchár spod Tatier rozvážne vládne umeniu varešky aj personálu vo vlastnej kuchyni. Je hrdým zástancom slovenskej kuchyne a ako skúsený profesionál bude vnášať inšpiratívne inovácie do tradičnej domácej kuchyne.
Mária Novotná, Marta Bariaková – dlhoročné kamarátky, ktoré spája nielen členstvo v klube dôchodcov. Príprava tradičných jedál či koláčov je ich vášňou a recepty si rady navzájom vymieňajú. Pravidelne sa venujú nielen vareniu a pečeniu, ale aj rozličným športom. Ich energia je skutočne obdivuhodná
Roman Kukla – šikovný kuchár, ktorý energiu v kuchyni vkladá naradšej do varenia, než zbytočných rečí. Najradšej pripravuje svoj tradičný guláš, s ktorým už uspel na nejednej súťaži.
Petra Haluzová- mladá a usmievavá riaditeľka hotela
Erika Nemešová, Ernestina Greždová – kamarátky našich gazdiniek, ktoré rovnako prišli ochutnať Tomášov vynovený recept. Pani Erika je zároveň starostkou obce Prašice, v ktorej sa dnešný tradičný recept pripavoval