Test magazín

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Európska tvorba
V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či vodnatej konzistencií. Pridaný škrob navyše mení chuť kyslej smotany, a zhoršuje ju. V ôsmich z 32 testovaných smotán laboratórium nameralo menej mliečneho tuku, než výrobcovia deklarovali na obale.
V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či vodnatej konzistencií. Pridaný škrob navyše mení chuť kyslej smotany, a zhoršuje ju. V ôsmich z 32 testovaných smotán laboratórium nameralo menej mliečneho tuku, než výrobcovia deklarovali na obale. , V nadojenom čerstvom mlieku sa škrob nevyskytuje, do smotany sa pridáva až v mliekarni. V našom teste sa ukázalo, že kvalitné kyslé smotany je možné vyrábať aj bez neho. Zároveň z testu vyplynulo, že pridanie škrobu niektorým kyslým smotanám nepomohlo pri uvoľňovaní srvátky a nezabránil ich redšej, riedkej či vodnatej konzistencií. Pridaný škrob navyše mení chuť kyslej smotany, a zhoršuje ju. V ôsmich z 32 testovaných smotán laboratórium nameralo menej mliečneho tuku, než výrobcovia deklarovali na obale.