Sanitka II.

Nevhodné do 12 rokov Skryté titulky Európska tvorba
Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.
Surové napadnutie bezmocných bezdomovcov pravicovými extrémistami, i to je dnešná realita. Sú zranení, ľahko aj ťažko a pracovníci záchrannej služby majú plné ruky práce. Ešte väčší problém nastáva v nemocnici, kde bezdomovcov odmietnu prijať, čo má svoje následky. Tu začína aj spor riaditeľa Kaderky a nemocničného lekára Adlera, ktorý aj v budúcnosti pripraví ďalšie krušné chvíle. Doktor Jandera a jeho žena Foldynová preberajú svoje dedičstvo po otcovi Foldynovi a je zrejmé, že Jandera toto dedičstvo sám v sebe neprijíma, jeho vzťahy s otcom Foldynom boli vyslovene zlé a on cíti, že k miliónovému dedičstvu jednoducho nepatrí – ďalší okamih, ktorý medzi manželov Foldynových vsúva chlad a odstup. Doktorka Foldynová úspešne lieči chorý žlčník matky Kaderkovej, avšak výsledkom nie je iba jej dobrý zdravotný stav, ale aj čosi, čo sa rodí medzi jej synom a pôvabnou lekárkou. Zato dispečerka Aňa má problém. Zle vyhodnotila situáciu, určila nesprávnu indikáciu zranenia. Nebol to jej prvý a zrejme ani posledný priestupok, ktorý sa na záchranke nesmie stať, zato sa stáva osudom nešťastnej dispečerky. Zvláštna situácia sa odohráva medzi Kaderkou a pracovníčkou magistrátu Radostovou. Kedysi dávno boli milenci, ale ona ho vtedy opustila a dnes si to zreteľne vyčíta. To sa v živote stáva a Kaderka si toho nemôže nevšimnúť. Trochu inak je to so vzťahom doktora Janderu a jeho bývalou ženou Eliškou, tu naopak možno dochádza k zbližovaniu, zatiaľ tichému a pomalému, v každom prípade zreteľnému. Prichádzajú Vianoce a v rodine Kaderkových konečne príde k stretnutiu matky s oboma synmi, milovaným aj nemilovaným. Bol to pokus riaditeľa Kaderku o zmierenie matky so zavrhnutým synom, ale dopadne tak, ako také pokusy obvykle končia. Vianoce prinesú aj zvláštny prípad slepého dievčaťa, ktoré sa rozhodne odísť zo sveta. Bude len na kolektíve záchranárov, na ich osobnej inteligencii, bystrosti a rozhodnosti, či sa im podarí zložitým spôsobom dievča vypátrať a vrátiť do života.
Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.