Klonované mäso - jedálny lístok budúcnosti

Nevhodné do 12 rokov Skryté titulky Európska tvorba
Dokument
Klonovanie sa dnes stalo pevnou súčasťou chovu hospodárskych zvierat. Dnes, 15 rokov po ovci Dolly, existujú už na amerických farmách tisícky klonovaných kráv a ošípaných. Ich mäso sa dostáva na taniere konzumentov po celých Spojených štátoch. V Európe sa takéto mäso nesmie predávať, klonovanie sa môže používať iba na vedecký výskum. Lenže obchod so semenom býkov je už dnes globálnym obchodom. Ako sa dá udržať zákaz predaja klonovaného mäsa v praxi? A dokážu konzumenti zistiť, či majú na tanieri také, alebo onaké mäso? , Klonovanie sa dnes stalo pevnou súčasťou chovu hospodárskych zvierat. Dnes, 15 rokov po ovci Dolly, existujú už na amerických farmách tisícky klonovaných kráv a ošípaných. Ich mäso sa dostáva na taniere konzumentov po celých Spojených štátoch. V Európe sa takéto mäso nesmie predávať, klonovanie sa môže používať iba na vedecký výskum. Lenže obchod so semenom býkov je už dnes globálnym obchodom. Ako sa dá udržať zákaz predaja klonovaného mäsa v praxi? A dokážu konzumenti zistiť, či majú na tanieri také, alebo onaké mäso?