Úvod Novinky EURO 2020
Tarkovič zverejnil konečnú nomináciu Slovenska na EURO 2020
Tarkovič zverejnil konečnú nomináciu Slovenska na EURO 2020

Tarkovič zverejnil konečnú nomináciu Slovenska na EURO 2020

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič zverejnil záverečnú nomináciu na EURO 2020 .

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič v stredu určil konečnú nomináciu 26 hráčov pre EURO 2020 (11. júna - 11. júla).

Nominácia Slovenska na EURO 2020

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Denis Vavro (SSD Huesca), Milan Škriniar (Inter Miláno), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Dávid Hancko (Sparta Praha), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Martin Valjent (RCD Mallorca)

stredopoliari: Marek Hamšík (IFK Göteborg), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), László Bénes (FC Augsburg), Jakub Hromada (Slavia Praha), Lukáš Haraslín (Sassuolo Calcio), Tomáš Suslov (FC Groningen), Ján Greguš (Minnesota United)

útočníci: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Ivan Schranz (FK Jablonec)

Tarkovič musel opäť vyradiť Matúša Bera

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zo širšieho kádra , ktorý absolvoval prípravný kemp v rakúskom Windischgarstene s remízou v príprave s Bulharskom (1:1), vyradil zraneného útočníka Davida Strelca , obrancu Jakuba Holúbeka , stredopoliara Matúša Bera aj krídelníka Erika Jirku .

"Veľmi ma mrzí zranenie stehenného svalu Dávida Strelca, ktoré privodil v zápase proti Bulharsku. Preto z nominácie vypadol," povedal na tlačovej konferencii náš tréner .

Pri zvyšnej trojici Holúbek, Bero a Jirka mal Štefan Tarkovič veľmi zložité rozhodovanie, nakoľko ani jeden z hráčov z nominácie nevypadol preto, že by podával nekvalitné výkony.

"Pri Matúšovi Berovi sa mi to oznamovalo najťažšie. Rovnaký verdikt si totiž odo mňa vypočul aj pred piatimi rokmi, keď sa nedostal do užšieho výberu na ME vo Francúzsku," dodal Štefan Tarkovič .

Viac informácií z prípravy našich na ME vo futbale 2021 sa dozviete aj v každoennom športovom spravodajstve Športžurnál .

EURO 2020 s RTVS

Slovenských futbalových reprezentantov teraz čaká už posledná fáza prípravy. Tú zavŕšia 6. júna súbojom proti Rakúsku, ktorý odvysiela RTVS v priamom prenose na Dvojke od 17:20 hod.

Program Slovenska na EURO2020

  • 14. jún Slovensko - Poľsko (Petrohrad) od 18:00 hod.
  • 18. jún Švédsko - Slovensko (Petrohrad) od 18:00 hod.
  • 23. jún Slovensko - Španielsko (Sevilla) od 18:00 hod.

Po generálke na EURO 2020 sa slovenskí futbalisti ešte presunú na dva dni do Senca a následne už odlietajú do Petrohradu.

V ruskom meste odohrajú svoje prvé dva zápasy. Najprv 14. júna od 18:00 hod. proti Poľsku a potom 18. júna od 15:00 hod. proti Švédsku .

Následne sa presunú na posledný duel v rámci E skupiny do Sevilly, kde 23. júna hrajú proti Španielsku .

Všetky zápasy našich odvysielame v priamych prenosoch . Diváci neprídu ani o zvyšné súboje .

EURO 2020 môžete takisto sledovať naživo aj prostredníctvom webu rtvs.sk .

FOTO: TASR ilustračné

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia