Úvod Novinky EURO 2020
Európsky šampionát otvorili vo veľkom štýle. Spieval aj Andrea Bocelli
Európsky šampionát otvorili vo veľkom štýle. Spieval aj Andrea Bocelli

Európsky šampionát otvorili vo veľkom štýle. Spieval aj Andrea Bocelli

Olympijský štadión v Ríme sa pred úvodným výkopom EURO 2020 premenil na hudobné pódium.

Otvorenie ME vo futbale 2021 spestril taliansky tenorista Andrea Bocelli. Svetoznámy spevák predniesol v sprievode veľkolepého svetelného divadla áriu „Nessun Dorma" od Pucciniho vo veľkom štýle.

Popri mrazivých vokáloch 62-ročného umelca sa totiž štadión niekoľkokrát sfarbil do pestrých odtieňov štátnych vlajok jednotlivých účastníkov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pompéznu atmosféru dopĺňali ohňostroje, ktoré lemovali ovál štadióna zvnútra a najmä na streche futbalového stánku. Mrazivú emóciu ešte umocnila choregrafia ďalších účastníkov na ihrisku.

Po tomto vystúpení úvodný program pokračoval predstavením oficiálnej hymny pre EURO 2020. Fanúšikov do futbalového sviatku vniesla symbolicky trojica popredných svetových hudobníkov.

Členovia legendárnej kapely U2 Bono Vox a The Edge, ktorých dopĺňal svetznámy DJ Martin Garrix, odohrala peiseň s názvom We Are The People.

Po viac ako polhodinovom ceremoniáli prišiel na rad ostrý futbalový duel Talianska s Tureckom. Pred 16-tisíc divákmi sa však domáci hráči nevedeli prvých 45 minút gólovo presadiť.

Taliansko rozhodlo v druhom polčase

Presné zásahy napokon prišli až v druhom polčase, keď skóre stretnutia otvoril v 53. minúte turecký hráč Demiral gólom do vlastnej siete, keď nešťastne hruďou tečoval center Berardiho.

Následne sa v 66. minúte presadil Ciro Immobile a v 79. minúte uzavrel skóre stretnutia na 3:0 pre Taliansko Insigne.

„Boli sme trpezliví. Turci si silní, problém by mal s nimi nejeden toptím. Po prestávke už ale bolo cítiť, že im odchádzajú sily a po prvom góle museli otvoriť hru."

„To bola voda na náš mlyn, pridali sme ďalšie presné zásahy a rozhodli o zisku troch bodov," povedal po zápase Immobile.

Program 12. júna

  • Wales - Švajčiarsko 1:1
  • Dánsko - Fínsko 0:1
  • Belgicko - Rusko 3:0

EURO 2020 pokračuje v sobotu trojicou zápasov. Víkendový program otvorí od 15:00 hod. duel druhej dvojice A-skupiny Wales - Švajčiarsko.

Nasledujú dve stretnutia tímov B-skupiny, keď sa najprv proti sebe od 18:00 hod. postaví Dánsko s Fínskom a následne od 21:00 hod. Belgicko s Ruskom.

Všetky súboje uvidia diváci RTVS v priamych prenosoch na Jednotke a Dvojke. Trojica zápasov bude rovnako dostupná online aj na webe futbal.rtvs.sk.

FOTO: TASR/AP

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia