Úvod Novinky EURO 2020
Angličania chcú prelomiť nepriaznivú sériu proti Nemcom
Angličania chcú prelomiť nepriaznivú sériu proti Nemcom

Angličania chcú prelomiť nepriaznivú sériu proti Nemcom

Svojho súpera vo vyraďovacej fáze veľkého turnaja nezdolali od finále MS 1966.

Osemfinálový súboj Anglicka s Nemeckom bude poriadne napätý. História vzájomných zápasov hovorí v prospech Nemecka, Angličania by radi túto nepriaznivú situáciu, priam až kliatbu, zmenili.

„Čaká nás veľmi ťažký zápas. Počúvate o Nemcoch toto a tamto, ale pozrite sa na súpisku. Sú tam štyria majstri sveta a asi šesť víťazov Ligy majstrov, takže majú obrovské skúsenosti. Neboja sa prísť do Wembley a my musíme byť perfektne pripravení po fyzickej, psychickej aj taktickej stránke,"  povedal pre BBC Southgate.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dokopy sa tieto mužstvá od finále MS 1966 stretli vo vyraďovacej fáze štyrikrát, ani raz sa však z postupu netešili Angličania.

Dve predchádzajúce konfrontácie skončili nešťastne pre Anglicko. Pamätný okamih nastal na MS 2010, kedy strela Franka Lamparda skončila za Neuerovou čiarou, avšak rozhodcovia čistý gól neuznali.

Na EURO 1996 zase prehrali v semifinále po jedenástkovom rozstrele. Práve rozhodujúcu penaltu nepremenil súčasný tréner „Albiónu".

„Vždy trénujeme aj penalty. Bolo to tak na MS aj v Lige národov. A už sme dva rozstrely zvládli, takže sme po tejto stránke pripravení," doplnil tréner Anglicka.

Program záverečných osemfinálových zápasov EURO 2020

Zdroj foto: TASR, Zdroj text: TASR a RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia