Úvod Novinky Filmy a seriály
Umelá inteligencia má pomáhať, niekedy tomu tak nie je a začína sa boj o život
Umelá inteligencia má pomáhať, niekedy tomu tak nie je a začína sa boj o život

Umelá inteligencia má pomáhať, niekedy tomu tak nie je a začína sa boj o život

 Ide o nedokonalosť systému, alebo je pravde niekde inde?

Mladí manželia Zuzana a Andrej sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo - prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život.

Revolučný server, ktorý bol vytvorený s úmyslom, aby uľahčil životy svojich majiteľov, sa vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi. Ide len o vrtoch a nedokonalosť testovanej technológie, alebo je pravda niekde inde?

Hlavnými postavami snímky Dôverný nepriateľ, ktorý na Jednotke vysielame v nedeľu 8. novembra o 22:30, sú Gabriela Marcinková, známa zo seriálov RTVS Kriminálka Staré Mesto či Tajné životy a Vojtěch Dyk, ktorý si zahral vo filmoch Jánošík - Pravdivá história, Revival, Anjel Pána 2. Okrem nich sa vo filme predstavia Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Roman Luknár a ďalší.

Réžiu a scenár filmu obstaral známy filmár Karel Janák, ktorý má za sebou niekoľko úspešných projektov (Snowboarďáci, Rafťáci a Cuky Luky Film). Dôverný nepriateľ, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS, sa nakrúcal v Bratislave, Prahe a krásnom prostredí Spišskej Magury.

Dôverný nepriateľ

dôverný nepriateľ

(foto: Bohemia MP)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia