Úvod Novinky Filmy a seriály
Mikuláš s RTVS: Herecké hviezdy i klasika od Grimmovcov
Mikuláš s RTVS: Herecké hviezdy i klasika od Grimmovcov

Mikuláš s RTVS: Herecké hviezdy i klasika od Grimmovcov

Štartujeme rozprávkou Chladné srdce.

Opäť prichádza výnimočný deň plný darčekov, dobrôt a radostí a s ním aj nádielka zázračných príbehov na obrazovkách Jednotky RTVS. Nenechajte si spolu s vašimi deťmi v nedeľu 6. decembra na Mikuláša popoludní a podvečer ujsť tri rozprávkové príbehy.

Štartujeme o 14:55 nemeckou rozprávkou Chladné srdce o mladom uhliarovi Petrovi Munkovi, ktorý tri svoje priania, ktoré dostal pri narodení, nevyužil rozumne a napokon prehral všetko, i svoje srdce. Hoci má všetko bohatstvo sveta, jeho srdce je chladné. Nepozná lásku a ani radosť a preto musí opätovne vyhľadať lesného ducha. Podarí sa mu svoje srdce získať späť?

chladné srdce Záber z filmu CHladné srdce.

O 16:20 pokračujeme príbehom z pera autora Pavla Dobšinského Soľ nad zlato, ktorý prevzali bratia Grimmovci. Mladá princezná Amélia nájde nádherný soľný kryštál. Keď sa jej otec - Kráľ, opýta ako veľmi ho má rada, odpovie mu, že tak veľmi, ako soľ. Ten sa rozhnevá a vyženie ju z kráľovstva.

soľ nad zlato Herečka Leonie Brillová ako princezná Amélia v rozprávke Soľ nad zlato.

O 17:20 vysielame pokračovanie úspešnej českej rozprávky Anjel Pána. V druhej časti inšpirovanej príbehom z pera Boženy Němcovej anjel Petronel a čert Uriáš hľadajú na zemi jablko poznania. Popritom zažívajú celý rad nebezpečných, ale i smiešnych situácií. Napokon zisťujú, že cesta k poznaniu vedie predovšetkým cez seba samého, cez objavenie sily priateľstva, lásky a schopnosti odpustenia. V rozprávke vystupuje celý rad českých a aj slovenských hereckých osobností na čele s Ivanom Trojanom, Jiřím Dvořákom, Vicou Kerekes, Bolekom Polívkom, Mariánom Labudom st., Jiřinou Bohdalovou, Martinom Hubom či Lucie Bílou.

anjel pána 2, vica kerekes Vica Kerekes v rozprávke Anjel Pána 2.

(foto: ČT, Weltkino Filmverleih, WDR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia