Úvod Novinky Filmy a seriály
Miro Remo zverejnil trailer k filmu Láska pod kapotou
Miro Remo zverejnil trailer k filmu Láska pod kapotou

Miro Remo zverejnil trailer k filmu Láska pod kapotou

Pozrite si oficiálny trailer k filmu, ktorý bude mať svetovú premiéru v Karlových Varoch.

Režisér Miro Remo dokončil nový celovečerný film Láska pod kapotou. Pracoval na ňom viac než tri roky a o pár dní ho uvedie vo svetovej premiére v hlavnej súťaži 55. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary. Koproducentom filmu je aj RTVS.


Miro Remo sa po svojom poslednom filme Richard Müller: Nepoznaný rozhodol opustiť prostredie šoubiznisu a vybral sa medzi amatérskych autokrosových nadšencov, kde mal tú česť spoznať protagonistov svojho nového filmu Láska pod kapotou, Jaroslava a Jitku.

Odhodlaný päťdesiatnik Jaroslav má v živote dve vášne: rýchle autá a svoju školskú lásku Jitku, ktorá mu po nevydarenom manželstve vrátila nádej a chuť žiť na plný plyn. Jitka je služobne najstaršou autokrosovou jazdkyňou v Čechách, ktorá si už ani nevie prestaviť život bez Jaroslava.

Je pre ňu veľkou oporou a tiež tým najlepším mechanikom a koučom, ktorý pre ňu neustále stavia nové pretekárske autá a spoločne dúfajú v sladké víťazstvo.

Inšpirácia a nakrúcanie

Film vznikol s pomocou scenáristu Juraja Šlauka, ktorého scenáristická kariéra obsahuje snímky ako Punk je hneď!, Comeback alebo Vrbovský veter.

„Jedného dňa sme si povedali, že by bolo fajn natočiť film, ktorý by sa vymykal naratívnym postupom tuzemskej dokumentárnej scény. Chceli sme sa vymaniť z prostredia sociálneho dokumentu a natočiť žánrový dokument, napríklad z prostredia automobilových závodov.

Už ako dieťa som hrával hru Destruction Derby a táto spomienka nám poslúžila ako prvotný impulz. Začali sme hľadať hlavné postavy a mali sme šťastie. Už po krátkom čase sme stretli Jaroslava s Jitkou a hneď sme vedeli, že sú to tí praví," prezradil režisér filmu Miro Remo.

Film sa natáčal až tri roky. Počas tohto času dokázali tvorcovia nadviazať dokonalé vzťahy s predstaviteľmi, ktoré vyústili až do formy spoločného priateľstva, vďaka ktorému môžeme sledovať intímnu spoveď dvoch ľudí, ktorí to nemali v živote vôbec ľahké.

Napriek tomu sa však dokázali opäť postaviť na nohy a spoločne ich ženie dopredu vzájomná láska a cieľ.

Laska pod kapotou-KV 1.jpg

MFF Karlovy Vary

Už o pár dní prebehne 55. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch, na ktorom film po prvýkrát uvedú pre všetkých divákov a hostí. Tento rok festival navštívia viaceré veľké mená svetovej kinematografie. Okrem herca Ethana Hawkeho zavíta do Varov aj dvojnásobný držiteľ Oscara sir Michael Caine alebo aj ikona ako Johnny Depp.

Film Láska pod kapotou, vstúpi do slovenských kín už 9. septembra pod krídlami distribučnej spoločnosti Filmtopia, ktorá dlhé roky vytvára na Slovensku priestor pre kvalitnú filmovú tvorbu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia