Úvod Novinky Filmy a seriály
Veľkolepá televízna premiéra: Nezmeškajte film Zátopek
Veľkolepá televízna premiéra: Nezmeškajte film Zátopek

Veľkolepá televízna premiéra: Nezmeškajte film Zátopek

Minulý rok videli Zátopka diváci v kinách. Medzičasom získal film niekoľko prestížnych ocenení a teraz prichádza na Jednotku.

Jednotka odvysiela v pondelok v televíznej premiére film Zátopek. Snímka, ktorú režíroval David Ondříček, mala minulý rok v kinách obrovský úspech.

Inšpiratívny príbeh o Emilovi Ferdinandovi Zátopkovi zaujal nielen divákov, ale aj filmových kritikov. Na konte má množstvo prestížnych ocenení vrátane sošiek Českého leva.

Zátopek

Zátopek získal aj Cenu českej filmovej kritiky, snímku takisto ocenili na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

Dej filmu je zasadený do pohnutých časov v roku 1968, keď sa austrálsky rekordér Ron Clarke po premárnenej šanci na olympijskú medailu rozhodne vycestovať do Prahy.

Krásny príbeh o odvahe, láske aj vytrvalosti

Cieľ jeho cesty je jasný. Navštíviť Emila Zátopka, ktorého bezhranične obdivuje. Rozhovory medzi športovcami vezmú divákov v čase. Zátopek sa vracia ku kľúčovým momentom zo svojho profesionálneho, ale aj súkromného života.

Je to príbeh o odvahe, nádeji, ale neskutočnej vytrvalosti. Zátopek je príbeh chlapca, z ktorého sa stal cieľavedomý muž a inšpiroval mnohých športovcov.

Na olympiáde v roku 1952 získal tri zlaté medaily a zároveň sa mu podarilo zlomiť tri svetové rekordy. Láska k športu, ale aj láska ako taká bola v Zátopkovom prípade mimoriadne silná.

Vo filme si zahral Václav Neužil ml., Martha Issová, James Frecheville, Robert Mikluš, Jiří Šimek a ďalší. Scenár napísal David Ondříček spolu s Alice Nellis a Janom P.Muchowom.

Životopisnú drámu Zátopek môžete sledovať v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj foto: Lucky Man Films / Dušan Martinček

Živé vysielanie ??:??

Televízia